S’obren les inscripcions per als tallers de teatre Experimenta!

Es tracta d’un espai de recerca, innovació i formació en arts escèniques i visuals que està coordinat per Zona Zàlata

Per . Actualitzat el

Un any més, l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, organitza els tallers de teatre ExperimentA! Els diversos cursos estan oberts a tota la ciutadania i tenen la coordinació artística i pedagògica de la companyia de teatre tarragonina Zona Zàlata.

Enguany la proposta formativa celebra 25  anys de feina feta. El seu director, en Joan Pascual parla de l’efemèride «que millor per celebrar-ho que oferir uns tallers i uns laboratoris formatius on l’objectiu fonamental és l’experimentació des de dins del que significa fer teatre i construir una proposta escènica amb totes les seves textures i oficis. Interpretar, crear, improvisar, reflexionar, contrastar i compartir».

I és que la filosofia i els objectius dels diferents cursos i tallers són aprendre a expressar-se, a treballar en grup, a ser creatius, desenvolupar-se emocionalment i intel·lectual i controlar el propi cos i veu. El projecte està plantejat com un laboratori d’aprenentatge permanent, a través de l’experimentació, on l’alumne decideix el nivell d’implicació i el temps que hi pot dedicar.

Per aquest motiu, la proposta didàctica s’estructura en dos tallers i dos laboratoris: un taller d’introducció al teatre, que es fa els dilluns de 19 a 20,30 hores  al Teatre Camp de Mart. El segon taller és el de paraula, veu i expressió, que treballa el control, la vocalització i la dicció com a eines d’interpretació i acció corporal. Es durà a terme els dimarts  de 19 a 20,30 hores, al Teatre Camp de Mart.

A banda dels tallers, hi ha el laboratori de teatre contemporani, acció poètica i performance; i el  i el de teatre clàssic romà que treballa la reconstrucció històrica en col·laboració amb el Festival Tarraco Viva on fa més d’una dècada que hi participa.

Les inscripcions es poden dur a terme del 25 de setembre al 5 d’octubre a l’Antiga Audiència de Tarragona (plaça del Pallol, 1) de 19 a 20,30 hores o trucant al 686 972 348.