La Cambra de Tarragona fa costat als transportistes

Consideren insuficients els descomptes dels peatges aplicats als vehicles obligats a desviar-se

Per . Actualitzat el

La Cambra de Tarragona demana la gratuïtat de l’autopista o bonificacions d’almenys el 75% per als vehicles pesants obligats a desviar-se en alguns trams de l’N-340 i l’N-240. Considera que les mesures implementades s’han fet tard i sense consens.

Així ho ha fet públic l’ens cameral enviant el Manifest a favor del transport al Ministeri de Foment. El text considera preocupant l’increment per als transportistes dels costos operatius derivats de la mesura implementada per l’Estat espanyol aquest estiu. Considera insuficients els descomptes de fins al 50% aplicats als vehicles pesants que estan obligats a utilitzar les vies de peatge: «no compensa el sobrecost operatiu i representa un greuge comparatiu per a Catalunya respecte a d’altres comunitats, on la bonificació al sector transports arriba fins al 75%», resa el document.
Segons el manifest, la mesura, que afecta més de 3.917 activitats econòmiques de la demarcació, arriba tard i «sense el consens del sector del transport i logístic, ni de la resta d’organitzacions empresarials i econòmiques».
La Cambra de Tarragona lamenta que «s’assenyali injustament el sector del transport, el qual desenvolupa la seva activitat en unes vies públiques que, per desgràcia, no compleixen les prestacions mínimes per absorbir el trànsit que suporten».
A més a més, la presidenta de la Cambra, Laura Roigé, posa de manifest algunes incongruències com ara que el tram proposat per a l’AP-7 que va d’Altafulla a Vilafranca no arribi fins al peatge de Martorell, «mantenint així un recorregut alternatiu per l’N-340 amb alta obsolescència i perillositat viària que continua afectant Vallirana, l’Ordal, Avinó i Cantallops».
Des de la Cambra de Comerç de Tarragona també s’alerta de possibles retencions en èpoques d’elevada circulació de vehicles en  els accessos i enllaços d’entrada i de sortida entre l’autopista i les carreteres. Per això fa una crida a perllongar l’A-7 en la resta de trams.