Nou èxit de participació de la cercavila ‘Fes-te la Festa’

Dilluns es dona el xumet a la Víbria i dimarts es fa la Baixadeta

Per . Actualitzat el

Al voltant d’un miler de persones van participat a la cercavila ‘Fes-te la Festa’, organitzada per la Comissió de Treball per a l’Arrencada de Gegants i Chargrossos de Tarragona, i patrocinada en aquest 2018 per l’agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat. Desenes de gegants, tant ‘oficials’ com ‘domèstics’ s’han donat cita al Passeig de les Palmeres per després recórrer la Rambla Nova fins arribar a l’alçada de l’edifici de l’antic Banc d’Espanya i girar cap a la Plaça Corsini, on esperava el grup Els Picarols amb activitats d’animació infantil.

Reis, dracs, bruixes i cucaferas de tota mena i condició s’han barrejat amb vaques, robots, algun monjo de la Chartreuse i fins i tot les forces de Star Wars. Le repliques del Seguici d’escoles i entitats (El Miracle, Colla Gegantera IPM, Colla Llegantera Sant Rafael, la Frida, primera geganta adaptada del món…) han compartit protagonisme amb dissenys casolans fets amb molta habilitat i imaginació. Els Chargrossos han realitzat un taller de construcció de gegants durant tot el matí fins l’arrencada de la cercavila. El so l’han posat els músics de l’AMPT El Tecler i de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Aquest dilluns continuen els actes de les festes amb l’entrega dels xumets a la Víbria a les 18h a la plaça de les Cols, lloc on dimarts es viurà la Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits i la Cucafereta.