Molt bona acollida de públic a la IX Fira d’Indians

Per . Actualitzat el

La novena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra que ha tingut lloc aquest cap de setmana ha tornat a tenir una molt bona acollida de públic malgrat algunes estones de pluja. Enguany han tingut protagonisme el tràfic d’esclaus, tant en format conferència com exposició, i també la presentació de diferents llibres relacionats amb el món indià.

Les exposicions ubicades al Pati del Castell “Els indians catalans” de la Plataforma Blanc i Negre i la de gravats i il·lustracions “Esclaus entre Àfrica i Amèrica” van rebre la visita de prop de 1.100 persones. Un altre plat fort de la Fira són les visites guiades. Se’n van fer tres al patrimoni indià de la Torre i una al cementiri amb la participació d’un total de 205 persones. En l’àmbit musical, la cantada d’havaneres amb el grup Xarxa va aplegar unes 500 persones i la Nit de Salsa i Música Caribenya amb els grups LMK Indomables i El Chalu, unes 300 i pel que fa a les degustacions de cafè cubà i xocolata, se’n van repartir 340.

La conferència “Els catalans i el tràfic atlàntic d’esclaus”, a càrrec de Martín Rodrigo y Alharilla, professor titular de la UPF de Barcelona, va aplegar una vuitantena d’assistents la tarda de dissabte, a la Sala de Plens i la presentació dels llibres de l’Editorial Gregal “L’indià i l’ocell del bec daurat”, de Joan Manuel Rius i “La indiana”, de Roser Burgués, una quarantena.

A més, durant tot el cap de setmana hi ha hagut mercat indià amb 32 parades, exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis, espai d’experimentació i joc lliure, ball de salsa participatiu i vuit dames indianes vestides d’època que han passejat per la fira. Com cada any s’ha obsequiat amb un barret indià les persones que van assistir a la fira vestides completament de color blanc.

L’organització ha anat a càrrec de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torredembarra.