Més d’un milió de persones clamen per la República i la llibertat dels presos polítics

La Diagonal s’omple de gent d’arreu de Catalunya. Òmnium i l’ANC reclamen als partits polítics que «facin efectiva la República»

Per . Actualitzat el

La Diada Nacional de Catalunya d’aquest 2018 ha estat novament massiva, reivindicativa, amb un ambient familiar i plena de simbolisme. Més d’un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van omplir a la tarda els 37 trams establerts al llarg dels 6 quilòmetres de l’Avinguda Diagonal d’una manera festiva i pacífica però alhora ferma en les seves reivindicacions.

El clam generalitzat va servir per reclamar l’alliberament dels presos polítics i per exigir el retorn de les personalitats que viuen a l’exili des que es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre. Els organitzadors de la manifestació multitudinària, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, van fer una crida a les formacions polítiques independentistes amb majoria al Parlament que «facin efectiva la República». De manera simbòlica els manifestants van ensorrar un mur instal·lat per representar la «superació dels obstacles per tirar endavant la República».