Ballesteros i Floria aniran a judici pel cas Inipro

El jutge ha imputat delictes de malversació i prevaricació a tots els investigats

Per . Actualitzat el

El jutge instructor del cas Inipro considera que hi ha indicis suficients com per mantenir l’acusació contra catorze dels quinze investigats pel Cas Inipro. Un d’ells és l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. La tinent d’alcalde, Begoña Floria, i l’excap de gabinet d’alcaldia, Gustavo Cuadrado, també aniran a juidici. En realitat, l’únic investigat que queda fora és la persona que va morir.

Aquest matí s’ha fet públic la interlocutòria judicial en el qual el jutge ha imputat delictes diversos segons els investigats a banda dels comuns com ara el de malversació i prevaricació.

Es deconeix quan es durà a terme el judici oral.

Ballesteros treu ferro a l’acusació

L’alcalde de Tarragona ha reaccionat a aquest fer en un comunicat de premsa en el qual recorda que «la notificació d’aquest matí es circumscriu dins la normal evolució d’un procediment jurídic complex, com aquest. Per tant, cal recordar que continua intacta la presumpció d’innocència de tots els implicats. En aquest sentit, la resolució notificada no és ferma, doncs és susceptible de recurs de reforma i d’apel·lació i, per tant, l’estimació de qualsevol d’aquests recursos portaria al sobreseïment del procediment».

Afegeix que «reitero l’absoluta confiança amb la Justícia i estic satisfet perquè hagi acabat la fase d’instrucció. A partir d’ara, espero que el procediment s’acceleri i es tanqui el més aviat possible. Estic segur que aquest és el camí perquè quedi tot aclarit».

El jutge titlla de «frau» les activitats que duien a terme

Aquest matí, davant els jutjats de Tarragona, el Grup Municipal de la CUP juntament amb l’advocat Carles Perdiguero, han valorat la imputació de l’alcalde Ballesteros en el Cas Inipro del qual són part acusadora. Segons ha explicat Perdiguero, la interlocutòria del jutge instructor és un «relat demolidor de les activitats que es duien a terme per part de diverses persones emparades sota el PSC, les quals titlla de “frau”, pel qual un total de 15 persones hauran d’anar a judici». De manera cautelar es determina que podrien existir els delictes d’alteració de preus de concursos i subhastes, delicte de falsedat documental, prevaricació, delicte de tràfic d’influències, malversació, delicte de frau, etc.