Més de 400.000 persones ompliran la Diagonal de Barcelona en una nova Diada reivindicativa

Clam per la llibertat dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats

Per . Actualitzat el

L’independentisme torna a prendre’s el pols aquest 11 de setembre en una Diada que es dedicarà principalment a demanar la llibertat per als presos polítics i els exiliats. Segons l’Assemblea Nacional Catalana més de 400.000 persones de tot el país s’han inscrit per participar en la manifestació per la República que tindrà lloc a partir de les 17.14h a l’Avinguda Diagonal de Barcelona. Abans, durant el matí, a les principals capitals catalanes les autoritats faran la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

La jornada vindrà marcada per la mobilització generalitzada de persones d’arreu del país cap a la capital catalana. Es calcula que uns 2.000  autocars sortiran de diferents punts de Catalunya cap a Barcelona al llarg del dia per tal de prendre part en la concentració de la tarda. Hi haurà talls de circulació per evitar la congestió a les principal vies d’accés de Barcelona, motiu pel qual les autoritats recomanen el transport públic i, un cop a la ciutat, moure’s en metro o caminant.

Al llarg del dia les diferents formacions polítiques faran balanç d’una diada que es preveu especialment reivindicativa davant del número de persones que continuen privats de llibertat des dels fets de l’1 d’octubre. Els organitzadors de la concentració ‘Fem la República’ exigiran a les formacions nacionalistes que compleixin el mandat del referèndum celebrat ara gairebé fa un any. Els partits constitucionalistes, de la seva banda, han organitzats actes paral·lels a la capital catalana.