Tarragona viurà un cap de setmana més Jove que mai

Per . Actualitzat el

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ja ha engegat la maquinària de Festa Major i aquest cap de setmana es preveu intens. Demà dissabte dia 8 de setembre, arriba ‘El Futur és Jove’, una jornada per tots els nens i nenes de la ciutat i que aquest any arriba amb forces novetats. La més destacada, la seva ubicació, ja que es traslladarà fins a la cèntrica plaça Corsini, davant del Mercat Central.

ACTIVITATS DEL FUTUR ÉS JOVE
La festa a Corsini començarà a les 11 del matí i acabarà a les 8 de la tarda i comptarà amb multitud d’activitats (totes elles gratuïtes), on no hi faltaran grans inflables, tallers i manualitats durant tot el dia, per tal que la canalla de Tarragona pugui divertir-se mentre s’apropa a la cultura, l’esport i els valors castellers.
Sens dubte un dels grans atractius serà el rocòdrom i la tirolina que s’hi instal·larà i on els més valents podran fer gala de les seves habilitats.
També hi destaca el taller culinari que es farà a la plaça a les 13 hores, i que comptarà amb en Xavier de Masterchef Júnior 3. Amb ell la canalla podrà descobrir el sushi i qui sap si la seva passió per la cuina.
I a la tarda, a les 19.30 hores, les famílies podran gaudir de l’espectacle teatral de cloenda, ‘Carrer del Mar’, que anirà a càrrec de la Cia Genovesa.

ASSAIG ESPECIAL A LA PLAÇA VERDAGUER
Diumenge arribarà el torn dels castells. La CJXT vol aprofitar el seu bon estat de forma després de les actuacions del Catllar i l’Arboç. Per aquest motiu, han convocat per aquest diumenge dia 9 al migdia, un assaig especial de Santa Tecla i Concurs, el qual volen que sigui el més multitudinari de la temporada.

L’Assaig començarà a les 12 hores, al local que tenen al Cós del Bou. Allí hi faran algunes proves importants i després es desplaçaran fins a la plaça Verdaguer –a pocs metres del local-, per fer-hi els castells que necessiten més espai i pinyes més voluminoses.

De fet, la plaça Verdaguer ha estat un indret que, en anteriors temporades i per aquestes mateixes dates, ja ha vist proves de castells liles com el 3d10fm, el 4d9 o el 3d9fa; i si la resposta i l’assistència a l’assaig és la desitjada, la Jove té la intenció de provar, fins i tot, altres estructures límit.

Per aquest motiu, la convocatòria s’ha fet extensiva a membres d’entitats tarragonines, a colles castelleres amigues, a membres del Seguici, i a tothom qui vulgui viure per primera vegada la Festa Major a través de l’òptica castellera. En acabar l’assaig de diumenge, hi haurà beguda fresca per a tothom al seu local i també tenen previst fer un dinar popular.

SANTA TECLA I EL CONCURS
En el calendari més immediat, els liles hi tenen marcades dues cites molt importants: la Diada de Santa Tecla – Primer Diumenge de Festes del dia 16; i la Diada de Santa Tecla del diumenge 23. I de reüll, el Concurs de Castells, el diumenge 7 d’octubre.

Des de la Jove expliquen que els dies previs a Santa Tecla són el moment ideal per unir-se a la Colla o per tornar-hi després d’algun temps amb la camisa penjada. L’objectiu de la Colla és poder comptar amb un bon volum de gent per assajar els grans reptes de futur de l’últim tram de la temporada.