La plaça Verdaguer tindrà un nou parc infantil

També es fara un parc per nens i nenes al Banc d’Espanya

Per . Actualitzat el

La conselleria d’Espais Públics construirà, reformarà i/o ampliarà 5 parcs infantils. Es tracta dels espais de joc situats a la plaça Verdaguer, Banc d’Espanya, Monestir de Poblet, carrer Riu Montsant del Pilar i Plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau. Amb aquests 5 parcs ja són 19 les zones de jocs infantils que l’Ajuntament de Tarragona ha construït, millorat o reparat en els darrers dos anys.

La plaça Verdaguer comptarà durant el primer trimestre de l’any vinent amb una nova àrea de jocs infantils. “Aquesta plaça ja disposa de dues zones de jocs i, ara, el que farem és ampliar l’oferta respectant la zona de pas i les activitats que hi tenen cabuda a Verdaguer”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. Per aconseguir-ho es reduiran els escocells dels arbres i es mouran els bancs d’aquesta zona per incrementar l’espai disponible. El resultat serà una nova àrea de jocs a l’ombra que comptarà amb dos gronxadors i dues estructures polivalents més. “Aquest és un dels parcs del centre de la ciutat més concorreguts. Primer es va crear un parc per nens i nenes molt petits, després es va ampliar amb una nova zona amb més elements de jocs per infants més grans i ara un nou espai pe completar l’oferta”, argumenta el conseller d’Espais Públics. I afegeix: “La plaça Verdaguer és un espai molt cèntric i amb un gran percentatge de població infantil, per això calia ampliar-lo amb una nova zona per absorbir tota aquesta demanda d’oci”, afegeix José Luis Martín.

Nou parc infantil al Banc d’Espanya

L’oferta de parcs infantils al centre de Tarragona es completarà amb un parc infantil de nova construcció. Es tracta del que es farà al Banc d’Espanya. L’objectiu és connectar els Jardins, reoberts el passat mes de febrer, amb aquest espai de la Rambla Nova. “Primer vam recuperar la zona enjardinada. La vam condicionar i vam instal·lar fanals i bancs, a banda de recuperar l’estany a l’espai central. Ara farem un pas més i connectarem els Jardins a través d’una rampa amb el nou parc infantil”. I afegeix Martín: “Amb l’ampliació del parc de la plaça Verdaguer i amb la construcció d’aquest nou espai, l’oferta d’oci per la canalla al centre de Tarragona quedarà coberta”. El nou parc infantil del Banc d’Espanya comptarà amb un balancí, dos gronxadors, una estructura amb tobogan i un rocòdrom.

El parc infantil del carrer Monestir de Poblet (davant de l’església de Sant Fructuós) també comptarà amb una millora important. Una tanca limitarà l’espai de jocs amb l’objectiu d’evitar que els gossos defequin a aquest espai.

El quart parc infantil que es millora és el carrer Riu Montsant del barri del Pilar. La Brigada Municipal instal·larà una tanca de 42 centímetres amb l’objectiu de dotar de més seguretat aquest parc, ja que hi ha un esglaó de 40 metres a tocar del parc. Una reivindicació de l’associació de veïns que serà atesa en els pròxims mesos.

Finalment, el cinquè parc que veurà renovada i ampliada la seva zona de joc és el de Plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau. L’actuació consistirà a conservar els jocs existents i instal·lar una nova zona amb una estructura amb forma de castell, un tobogan i un rocòdrom. També hi haurà dues molles en formes d’animals per als més petits i petites.

Estaran llestos el primer trimestre de 2019

La construcció i ampliació d’aquests 3 parcs infantils (plaça Verdaguer, Banc d’Espanya i Plaça Catalunya) sortirà a concurs aquest darrer trimestre d’any i estaran llestos el primer de 2019.

Unes reformes que formen part del Pla Integral de Millora de Parcs Infantils que va iniciar el 2017 la conselleria d’Espais Públics i que ha consistit en la construcció o reparació de 14 parcs infantils:

Parc Saavedra: es van ampliar els punts de llum, es va millorar la jardineria, es va fer la reposició d’alguns dels jocs infantils malmesos amb el pas del temps, es van instal·lar de nous com un castell amb dos tobogans i dos gronxadors, es va repintar el circuit per anar en bicicleta i es va col·locar una tanca per preservar el recinte dels actes vandàlics.

Parc de la Plaça dels Infants: Es va pavimentar el terra amb cautxú, es va instal·lar una tanca perimetral per dotar de més seguretat i es van reposar els elements de jocs infantil.

Ampliació del parc infantil de la plaça Josep Maria Salvador: es va dotar d’un nou espai de jocs per nens i nenes més grans de 4 anys, ja que l’existent era una àrea per a infants més petits.

La Brigada Municipal també va repintar el terra de la plaça, així com els elements infantils que hi havia.

Promoció de Sant Pere i Sant Pau: es va renovar íntegrament el cautxú de tota la superfície del parc i es va reforçar aquest espai de joc amb nous elements infantils.
Vidal i Barraquer: Es van millorar els dos espais de jocs existents a aquesta avinguda. Es va pavimentar tot l’espai, es va instal·lar un tobogan i jocs de molla. També es va posar cautxú a l’àrea de gronxadors i es va col·locar un element nou, un rocòdrom per ampliar l’oferta. Es van reparar les molles i la zona multijoc destinada a nens i nenes més grans.
Sant Ramon i Sant Salvador: Un altre dels espais d’oci que es van millorar es troba a l’avinguda Sant Salvador amb el carrer de l’Alsina, cruïlla entre Sant Ramon i Sant Salvador.
Carrer Illes Balears amb Gran Canària i el del carrer Sant Benilde, a La Granja: es van instal·lar terres tous per cobrir les zones on es trobaven els jocs infantils. També es van dotar amb nous elements de joc.
Cala Romana: es va posar el terra tou per cobrir la zona on es trobaven els jocs infantils. També es van dotar amb nous elements de joc.
L’Albada, a tocar de la Rambla. Es va revestir el parc infantil de cautxú, que fins ara és de terra; es van repintar tots els elements infantils i es va restaurar la barana de fusta.
Parcs biosaludable de l’Arrabassada, Miracle, Sant Pere i Sant Pau i La Móra: L’Ajuntament de Tarragona va ampliar i renovar les xarxes de parcs saludables d’arreu de la ciutat. A la primavera es va arranjar el parc de l’Arrabassada (a peu de platja) i es van instal·lar dues noves zones lúdiques i esportives a Sant Pere i Sant Pau i la Móra. Una tasca fruit del treball conjunt de les conselleries d’Esports i Espais Públics.