Canvis al capdavant de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

La conselleria de Salut cessa el delegat territorial Roger Pla

Per . Actualitzat el

L a direcció del sistema sanitari tarragoní ha tornat de vacances amb molt de moviment. El departament de Salut, encapçalat per la consellera Alba Vergès, ha cessat el delegat territorial i gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Roger Pla, que abandona el seu càrrec després de 2 anys. Salut encara no ha fet oficial el nom del seu successor, si bé tot apunta a Ramon Descàrrega, un metge de família que exerceix al CAP d’Alcover que durant uns anys va ser responsable de l’ABS Alt Camp Oest. El cessament de Roger Pla coincideix també amb la dimissió del director mèdic de l’Hospital Sant Joan de Reus, Òscar Ros, que ha decidit iniciar una nova etapa professional en un centre assistencial d’Alacant. L’Ajuntament de Reus i el departament de Salut hauran de buscar un substitut per liderar l’hospital reusenc.

El cessament de Pla es produeix en ple procés de negociació entre la Generalitat i l’Ajuntament de Reus per tal de definir el futur consorci que ha de regir l’hospital Sant Joan de Reus. En un principi, segons va anunciar l’exconseller Comín fa un any, el Servei Català de Salut assumiria el 55% del centre sanitari i sanejaria els deficitaris comptes de l’hospital reusenc. Sobre la taula, s’havien plantejat diferents models per a la prestació del servei: d’una banda, lliurar la gestió a l’Institut Català de la Salut (ICS), proveïdor sanitari públic que ja s’ocupa de l’hospital Joan XXIII i del Verge de la Cinta de Tortosa (i de la resta dels grans hospitals públics de Catalunya), o bé seguir-lo gestionant des d’una empresa pública independent de l’ICS. Pla era partidari de fusionar l’Hospital Sant Joan de Reus i el Joan XXIII en un únic hospital amb dues seus sota la gestió de l’ICS, el que ha provocat fortes reticències entre els actuals responsables polítics de l’Hospital de Reus, que no estarien disposats a cedir el control a la Generalitat.
Encara no és oficial però des de Salut es valora la figura de Ramon Descàrrega, metge de família del CAP d’Alcover, perquè ocupi el càrrec deixat per Roger Pla a partir d’aquest mes de setembre.

En paral·lel l’Hospital de Reus també encetarà una nova etapa amb el nomenament d’un nou director mèdic, després que Òscar Ros hagi presentat la seva dimissió per iniciar una nova etapa professional a un centre assistencial d’Alacant, d’on és originari. Concretament, en les pròximes setmanes assumirà la direcció mèdica dels dos centres hospitalaris que la companyia Vithas té en aquesta ciutat, segons ha informat l’Hospital de Sant Joan en un comunicat. Ros ha desenvolupat la seva carrera professional a diferents centres del Grup Salut i, entre d’altres, ha ocupat la direcció de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre entre el 2006 i 2016, i la direcció de l’Hospital Sant Joan des del maig de 2016 fins a l’actualitat.