La Víbria, protagonista del barrilet de Santa Tecla

L’il·lustrador tarragoní Hugo Prades ha estat l’encarregat de dibuixar a la bèstia del Serrallo en el seu 25è aniversari

Per . Actualitzat el

El barrilet de les festes arriba a la seva vintena edició. Enguany està dedicat a la Víbria de Tarragona, La Serrallenca, que celebra els 25 anys del seu naixement. El color vermell d’enguany el fa gairebé exclusiu, ja que s’ha utilitzat en molt poques edicions. A més a més, la mamadeta, beguda que acostuma a omplir-lo, celebra el seu 24è aniversari. Tota una història lligada a les festes majors de Tarragona

La imatge l’ha realitzada l’il·lustrador tarragoní Hugo Prades. És cofundador de la setmana del còmic de Tarragona i treballa per al Museu Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Història de la Ciutat o el Camp d’aprenentatge (entre d’altres). El disseny de l’edició és de l’artista gràfic tarragoní Xuspa Guillén.

Com és habitual, les ampolles de Santa Tecla 2018, amb el format antic de 70 cl, porten a la contraetiqueta la imatge oficial de les festes. Enguany, com a novetat, també apareix el logotip del 35è aniversari del Ball de Diables de Tarragona. S’han fet un total de 1.400 ampolles de Chartreuse groc amb una graduació alcohòlica de 43 graus. Cal destacar que coincideix amb la graduació del Chartreuse groc que es feia a Tarragona. També se n’han embotellat 300 de Chartreuse verd.

La voluntat de la marca és fer de Tarragona un mercat diferent a la resta del país i seguir cuidant els tarragonins d’una manera preeminent. És per aquest motiu que enguany s’han editat 8.000 ampolles de Tau, 3.000 més que l’any passat. «És una manera de donar les gràcies a tants anys de relació entre la ciutat i la marca», expliquen els responsables de la marca.

Recordem que l’ampolla és una barreja de Chartreuse groc amb un toc de Chartreuse verd. Tenint en compte el paladar dels tarragonins i la mamadeta, l’any passat es va voler crear un nou producte adient a la nostra ciutat. La seva graduació, així com el seu preu ajustat, permet els tarragonins utlitzar aquesta ampolla per al barrilet i per al seu consum quotidià.