Llencen un cercador de viatges que connecta Tarragona amb Europa

Per . Actualitzat el

Els tarragonins compten des de finals d’aquest estiu amb un portal que busca viatges a la seva mesura. S’anomena Travelinho.com i gràcies al seu algoritme que combina vols, trens, autobusos i cotxe compartit permet trobar la millor manera de viatjar a qualsevol destí dins d’Europa.

 

El cercador de viatges, programat i dissenyat per l’enginyer menorquí Joan Montoya, va ser premiat al concurs Connect’Up i és l’únic que inclou alternatives de viatge combinant tots els mitjans de transport. Està basat en un algoritme únic que té en compte els diferents transports i calcula múltiples combinacions per a qualsevol ciutat, encara que aquesta no tingui aeroport. Totes les combinacions es mostren en una única pantalla amb els diferents preus i horaris de cada trajecte.

 

Per exemple, per a viatjar des de Tarragona a Marsella el portal busca automàticament tots els trens i autobusos fins als aeroports propers i els connecta amb el vols més econòmics des d’aquests aeroports. A més, també busca alternatives sense haver d’agafar avió.

Travelinho-Tarragona-Marsella.png

Fins el moment les poques pàgines web que calculaven alternatives de viatge no oferien preus i horaris o simplement no incloïen els trens i autobusos a Catalunya i a l’estat espanyol, el que sí fa el portal Travelinho.com.

 

Joan Montoya du visquent 8 anys a l’estranger i degut a les poques combinacions de vols per visitar la seva illa havia d’invertir molt temps en buscar múltiples trajectes i combinar-los. Per això va convertir en realitat el que considerava una eina molt útil i inexistent fins al moment a l’internet: poder combinar vols amb trens i autobusos per a facilitar la cerca als viatgers que no ho tenen tan fàcil com els de les grans ciutats.

 

Per a poder fer servir el buscador no cal registrar-se i el seu ús és gratuït. L’usuari tan sols ha de visitar la pàgina web i ha d’introduir un orígen, un destí i la data del viatge.

 

Després de més d’un any de desenvolupament, el buscador ja està disponible en anglès, castellà i alemany i permet fer cerques a tota Europa.