Foment instal·la la senyalització per al desviament cap a l’autopista de camions

Passaran de la N-340 i A-7 cap a l’AP-7 i de la N-240 cap a l’AP-2

Per . Actualitzat el

Segons ens informa la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, a partir d’avui dia 29 d’agost, demà 30 i el 31 d’agost s’instal·la la senyalització per al desviament de camions en trànsit de la N-240 cap a l’AP-2 i de la N-340 i A-7 cap a l’AP-7. De moment els senyals estaran tapats fins que es posi en funcionament el conveni mitjançant Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres. En total s’instal·len 11 cartells a punts de la nostra xarxa viària estatal. Per la seva part les concessionàries d’autopistes també instal·len senyals a les sortides de l’autopista.

El Reial Decret regularà una sèrie de mesures dispostes a la millora de la funcionalitat i seguretat del corredor viari vertebrat per la N-340 i l’AP-7, entre Peníscola (Castelló) i l’Hospitalet de l’Infant (Tarragona) així com entre Altafulla (Tarragona)- Vilafranca (Barcelona), a més del corredor entre Les Borges Blanques (Lleida) y Montblanc (Tarragona) de la carretera N-240 i l’AP-2.

En aquests trams s’establiran mesures de restricció de la circulació, per part del Servei Català de Trànsit a Cataluña i la Dirección General de Tráfico a Castelló, de vehicles pesants de 4 o més eixos així com bonificacions i exempcions als peatges de les autopistes per vehicles lleugers i pesants.

Les mesures suposaran una important millora de la seguretat vial així com una disminució de la congestió i el nivell d’emissions a la N-340 i la N-240. La duració d’aquest sistema de descomptes s’estendrà des de l’entrada en vigor del Reial Decret fins el venciment de la concessió d’autopistes amb Acesa (AP-2) el 31 d’agost de 2021 així com amb Aumar (AP-7), el 31 de desembre de 2019.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, vol manifestar la seva satisfacció per aquestes mesures reclamades per territori, que finalment es posaran en funcionament després de l’aprovació del Reial Decret, amb el convenciment que millorarà la circulació viària per la nostra província i l’esperança que disminuirà l’índex d’accidentabilitat de les nostres carreteres d’àmbit estatal.