Tot a punt per començar avui la Festa Major de l’Arboç

La jornada castellera, la carretillada, la cercavila i els concerts seran les activitats més destacades

Per . Actualitzat el

Avui comença una Festa Major, que enguany compta amb més de 50 actes de tot tipus i per a totes les edats. Començarà a un quart de nou a la Plaça de la Vila on es farà la lectura del Pregó. Abans, a les 19h, es farà la inauguració de les exposicions. Seguidament començarà el sopar de la Festa Major a la Plaça de la Puntaire i més tard els diferents concerts.

Al llarg dels següents dies, s’organitzaran múltiples i interessants activitats com el concert de la Festa Major del Dissabte 25 amb Celtas Cortos, Dr. Calypso i Tropical versions amb entrada gratuïta. I també la jornada castellera de diumenge on s’espera que sigui del màxim nivell amb la participació de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de l’Arboç com a colla local.

Destacar un cop més la Cercavila, i la Carretillada de diumenge a la nit, un dels actes de foc més singulars de la geografia catalana realitzat pel Ball de Diables de l’Arboç.

Enguany, són moltes les entitats que celebren el seu aniversari. La Colla de Gegants i Nans de l’Arboç celebra el 75è aniversari dels Nans, figures que acompanyen els gegants en totes les cercaviles. Fa 50 anys que el Ball de Bastons actua de forma ininterrompuda. El Ball de Diables de l’Arboç també està d’enhorabona, ja que el Drac Badalot compleix 25 anys. El Ball Parlat de Sant Julià, a càrrec de l’Elenc Artístic Arbocenc, i el Toc de Campanes a mà celebren el seu 15è aniversari. Es compleix el 10è aniversari de la recuperació del Ball de Pastorets i del Grup de Trabucaires Guineus. I el Club Bàsquet l’Arboç celebra 75 anys. Podeu consultar el programa amb tots els actes aquí http://www.arbocenc.org/uploads/RESCD4706Prog_FM18_baixa.pdf

Per segon any, però no menys important, es durà a terme la campanya contra les agressions sexistes, amb el lema ‘A l’Arboç: NO és NO. Per una Festa Major lliure de sexisme i de violències masclistes’ De l’altra banda, al mateix temps, el consistori farà durant els dies de festa una campanya sobre el consum responsable de begudes alcohòliques, i edita també un cartell informatiu amb recomanacions.

La campanya promou una conducta responsable, no agafar el cotxe si s’ha begut alcohol i evitar que els amics condueixin si no estan en condicions de fer-ho, entre altres consells.

L’Ajuntament, doncs, anima els veïns i veïnes a gaudir d’una Festa Major de l’Arboç igualitària i segura, amb responsabilitat de totes i tots.