Visites guiades al jaciment arqueològic de la Punta de “La Cella”

Aquest divendres 24 es podrà conèixer aquest poblat en dues sessions

Per . Actualitzat el

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV i l’empresa IBER. Arqueologia, Patrimoni i Turisme SL, empresa spin off de la pròpia URV, en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou, tornen a organitzar, aquest divendres 24 d’agost, dues visites teatralitzades al jaciment arqueològic de La Cella, al Cap de Salou. Aquestes visites les realitzarà un dels responsables de l’equip que ha portat a terme les campanyes arqueològiques efectuades en el jaciment, i serviran per explicar tant les característiques principals de l’assentament com els resultats obtinguts en els treballs arqueològics i la seva interpretació.

L’objectiu principal d’aquestes visites és mostrar aquest poblat protohistòric dels segles IV-III aC, un dels actius patrimonials i turístics més importants del municipi: la seva excel·lent ubicació al costat de la costa, el seu sistema defensiu, l’arquitectura domèstica i les seves cases complexes, els seus carrers i el seu urbanisme, les seves activitats econòmiques o més quotidianes i els seus costums.

Aquestes dues visites es realitzaran aquest divendres 24 d’agost, a les 18 hores en versió castellana, i seguidament a les 19:30 hores en versió catalana. L’activitat es completarà amb la visita a través de la realitat virtual, a un dels edificis principals, un autèntic viatge a través de la història. La visita inclourà també una degustació de cervesa Iberika.

El preu és de 10 euros pels adults, de 5 euros pels nens i nenes d’entre 7 i 12 anys d’edat, i de 22 euros per les famílies (2 adults i 1 o 2 nens). Es recomana fer reserva prèvia, trucant al telèfon 659 11 10 81 o enviant un correu electrònic a jvila@iberapt.com. Cal recordar que el dissabte 15 de setembre a les 12 hores també està programada una altra visita guiada pel jaciment protohistòric de la Cella, en versió catalana.