Santa Tecla estrena un nou ball parlat, el de la Sebastiana del Castillo

L’Anella Mediterrània serà escenari del macroconcert revival amb l’Orquestra Mondragon i El último tributo

Per . Actualitzat el

Els carrers i places de la ciutat s’ompliran d’activitats del 14 al 24 de setembre amb les propostes d’entitats i creadors locals, juntament amb els actes més tradicionals i les propostes més festives amb les revetlles i el macroconcert. Tal com ja es va iniciar l’any passat amb l’esperit de conviure festa i descans, s’han empres un seguit d’accions que han permès obrir nous espais de la festa i garantir la convivència, al mateix temps, que es manté l’essència festiva al centre de la ciutat, fàcilment accessible a peu.

 

Així, l’acabada d’estrenar Anella Mediterrània es convertirà en l’escenari del gran concert popular que aquest any amb un esperit revival anirà a càrrec de El último tributo i la Orquestra Mondragón, quan es compleixen 25 anys de la seva primera actuació per les festes de Santa Tecla. La música estarà present durant els 10 dies de festa que portaran a la ciutat els concerts de Joan Reig, Kepa Junkera, el Niño de la Hipoteca, a més de les revetlles i les propostes musicals de la Capsa de Música amb la semifinal del concurs Sona9 i, un any més, La Terrasseta als jardins de Saavedra on hi haurà Oscárboles o els Harrison Ford Fiesta, entre d’altres.

 

El Mercat Central es consolida com un espai de la festa, tant a l’interior com a l’exterior. La Plaça Friki s’instal·larà tots els vespres del 15 al 16 de setembre a l’exterior de l’equipament, a més, se celebrarà la Nit de Tastos el dia 15 de setembre on tots els paradistes oferiran degustacions a preus populars. Aquest any, es recupera la plaça dels Sedassos com a punt de trobada per gaudir dels balls de gralles infantils, el concert de gralles i la representació del ball parlat d’en Serrallonga, Pastorets i Gitanes.

 

La Santa Tecla més tradicional

Com a principal novetat de la festa més tradicional, aquest any s’estrena un nou ball parlat “Ball parlat de la Sebastiana del Castillo”. La ciutat recupera de manera actualitzada i amb voluntat de continuïtat aquest ball parlat. Se n’ha fet càrrec l’Associació Mulassa de Tarragona a partir del text original recuperat, eina imprescindible que ha marcat nous camins escènics adreçats a actualitzar la vigència i l’actualitat dels balls parlats del Camp de Tarragona.

 

Molts elements del Seguici estan d’aniversari. El Ball de Bastons celebra els seus 365 anys i ho farà estrenant vestuari, recuperant la imatge dels vestits tradicionals tarragonins. El Ball de Diables en celebra 35 i, entre d’altres actes, faran una cercavila commemorativa i encesa final.

 

Els Xiquets del Serrallo celebraran els seus 30 anys i faran un homenatge al Perpetuador que aquest any és el casteller històric Josep Ramon Tules ‘Pitu Mosquits’. D’altres que estan d’aniversari són la Víbria i la Banda Unió Musical que celebraran els 25 anys i el Lleonet farà un brindis d’aniversari pels seus 15 anys.

 

Bito Fuster, pregonera de Santa Tecla

El Pregó d’enguany va a càrrec de Maria Teresa Fuster Amades, coneguda com a Bito Fuster. Aquesta esportista tarragonina es va iniciar en la gimnàstica rítmica al Club Gimnàstic de Tarragona. Entre 1988 i 1992 va obtenir nombrosos campionats, i és una de les gimnastes amb més medalles de la història de la gimnàstica rítmica espanyola i va participar en la redacció de la proposta tècnica de la candidatura de Tarragona com a organitzadora dels Jocs Mediterranis 2018, dels quals ha estat responsable esportiva.