S’adjudica l’execució del projecte que dóna continuïtat a la passarel·la de les Madrigueres

Per . Actualitzat el

El projecte que dóna continuïtat a la passarel·la de les Madrigueres ha estat adjudicat per a la seva execució a l’empresa Inbloc Manteniments SL per un import de 47.188,14 euros, IVA inclòs. Es preveu que els treballs comencin entre el final d’agost i el principi de setembre, amb un termini d’execució de 2 mesos.
Després que el Ministeri de Costes donés per finalitzades les obres d’adequació ambiental de les Madrigueres, el govern municipal va iniciar els tràmits per construir el camí a través d’aquest espai natural, que donarà continuïtat a la passarel·la que travessa la desembocadura de la Riera de la Bisbal, la qual també va ser executada pel Ministeri.

El regidor de Medi Ambient, Josep Mercadé, ha recordat que l’Ajuntament va presentar a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona dues alternatives d’itinerari perquè fossin avaluades. La primera proposta plantejava que el camí continués, de manera rectilínia, pel darrera de la duna. L’altra proposava que el camí, un cop superada la passarel·la, oscil·lés lateralment cap a l’esquerra, venint des del Vendrell, per acostar-se a la mota de protecció (el mur de terres que ha desplegat el Ministeri). D’aquesta manera, l’itinerari transcorreria per l’interior de les Madrigueres, en paral·lel a la mota i deixant les llacunes a mà dreta. Finalment, des de Medi Ambient es va concloure que aquesta segona alternativa era la única viable, ja que l’altra implicaria un excés de fragmentació de l’hàbitat. Per tant, el camí seguirà aquest itinerari interior i es farà amb materials i tècniques toves i comptarà també amb un cordó que acompanyarà i guiarà aquest itinerari de la marxa a peu.

Aquesta actuació anirà acompanyada per d’altres, en col·laboració amb el Grup ecologista GEVEN, per tal de fer compatible l’accés de persones a les Madrigueres, potenciant-les com un actiu social i turístic, amb la preservació dels seus importants valors ambientals, ecològics i faunístics.