Objectiu: no deshidratar-se mentre gaudim de les festes

Sant Magí, Santa Tecla, la Diada Castellera del Primer Diumenge de Festes i el Concurs de Castells tindran un punt d’abastiment aigua

Per . Actualitzat el

La diada de Sant Magí, la de Santa Tecla, la del primer diumenge de festes (16 de setembre) i el XXVII Concurs de Castells comptaran amb una novetat enguany: un punt d’hidratació. Es tracta d’una estructura mòbil amb 8 aixetes que l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) instal·larà per primera vegada en una actuació castellera per abastir d’aigua a castellers i públic en general.

Aquest punt d’hidratació, però, no és nou. Ematsa ja l’ha instal·lat a la Caminada popular de l’aigua (celebrada el mes d’abril), el Parc de Nadal d’enguany i la Mitja Marató. En concret, a la 26a edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona + 10 K es va instal·lar aquest punt d’hidratació a la meta i es van repartir gots individuals d’aigua pels participants a la competició. Una mesura que va ser molt aplaudida pels 2.200 corredors que hi van participar.

“L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble: per una banda donar servei eventual a esdeveniments multitudinaris a l’espai públic on hi pugui haver una demanda puntual d’aigua. I, per l’altra, contribuir a la sostenibilitat, ja que ens ajuda a

fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta i a reforçar-ne la confiança pel que fa a la seva qualitat sanitària”, explica l’alcalde i el president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros. I afegeix: “A Tarragona encara existeix certa recança a beure aigua de l’aixeta i aquest és un propòsit que, tant des de l’empresa pública d’aigua com des de l’Ajuntament, volem canviar”.

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, manifesta que “l’aigua de l’aixeta és de les més bones i completes aigües que hi ha, ja que ha de complir escrupolosament les normes de seguretat i no són poques. L’aigua de consum humà és dels aliments més vigilats del món. A més a més, l’aigua de l’aixeta és aigua de Km0 i, per tant, genera molt menys impacte ambiental que l’envasada en ampolles de plàstic que triguen molts anys a desaparèixer. I això sense parlar del preu, que és molt més barata”.

Aquesta iniciativa ve per quedar-se i va en la línia que ja manté l’Ajuntament de Tarragona d’eliminar al màxim els residus. Un altre exemple és l’ús dels gots reciclables per festes.

UBICACIÓ I HORARIS

· Jornada Castellera St. Magí. (19 d’agost). Pça. de les Cols. 11 a 16h.

· Diada Castellera 1r diumenge de festes Sta. Tecla. (16 de setembre). Pça. de la Font. 11 a 16h.

· Diada Castellera de Sta. Tecla. (23 de setembre). Pça. de la Font. 11 a 16h.

Concurs de Castells. (6 i 7 d’octubre). Tàrraco Arena Pça. – Tarragona. 11h a 20h.