Suport als municipis en la lluita contra els incendis forestals

El 80% dels ajuts s’utilitzen per netejar el sotabosc i crear franges perimetrals que protegeixin urbanitzacions

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona dona suport a una trentena de municipis de la demarcació en el finançament d’actuacions destinades a la prevenció d’incendis forestals aquest estiu. La institució ha invertit enguany 216.719,70 euros en subvencions per a 28 ajuntaments i 2 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre de menys de 10.000 habitants, per tal que puguin dur a terme actuacions de Prevenció Local d’Incendis Forestals (PLIF).

El 80% dels ajuts concedits per la Diputació de Tarragona a través del PLIF s’utilitzen per crear i millorar franges perimetrals a urbanitzacions i nuclis de població ubicats a zones interfase, a tocar del bosc, per protegir els habitatges i la població davant de possibles incendis i disminuir-ne el risc de propagació. La posada a punt de basses i dipòsits d’aigua que formen part de la xarxa de punts de reserva per a la lluita contra incendis és una altra de les actuacions que els municipis duen a terme amb aquests ajuts de la Diputació.

Els beneficiaris d’aquestes subvencions enguany han estat 28 ajuntaments (Aiguamúrcia, el Catllar, el Molar, Figuerola del Camp, l’Albiol, l’Argentera, la Bisbal del Penedès, la Febró, la Morera del Montsant, la Riba, Móra d’Ebre, Prades, Prat de Comte, Pratdip, Querol, Santa Coloma de Queralt, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Albinyana, Alcover, Alfara de Carles, Llorac, Pontils, Riudecanyes, Roda de Berà, Cabra del Camp, Pinell de Brai i Rasquera) i les Agrupacions de Defensa Forestal de Colldejou i El Montmell.

Aquests ajuts formen part del conjunt d’actuacions que du a terme la Diputació de Tarragona en el marc de la prevenció d’incendis a la demarcació. En aquest sentit, la institució promou i difon l’ús de la biomassa forestal als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.