La Pobla corona als seus mestres romescaires

Per . Actualitzat el

Des de fa 24 anys, estiu i romesco són sinònims a La Pobla. El concurs gastronòmic per excel·lència del municipi pobletà va sumar aquest passat dissabte una nova edició, i ho va fer com sempre exhibint la plena forma dels concursos que desborden les places disponibles. De fet, la iniciativa va congregar fins a 28 parelles inscrites, per la qual cosa va ser necessari determinar per sorteig quines serien les 17 parelles participants de la 24a Festa del Romesco.

Un cop designat qui es posaria el davantal vermell i al més pur estil dels concursos gastronòmics televisius, els participants van començar a elaborar les seves receptes de cassoles de romesco, amb un temps limitat i sota l’atenta mirada d’un jurat format per membres del consistori i altres convidats, entre els quals enguany hi va destacar Juan Carlos Ruiz Dorado, director executiu de Química de Repsol.

Un cop completat el temps d’elaboració del es 17 propostes romescaires, va ser el torn del jurat. La presentació de la cassola, la seva aroma i, per descomptat, el seu gust, van ser alguns dels aspectes que van valorar els encarregats de decidir quina cassola era la mereixedora del títol de Mestres Romescaires 2018. L’honor va ser per a M. Carmen Lirio Córdoba.

A més, la resta dels participants van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació, així com un obsequi per part de l’organització, en un acte celebrat als jardins del Pavelló i que va congregar un gran nombre de públic. Aquest també va poder gaudir amb la musclada oferta per la Comissió de Festes del municipi, en una iniciativa complementària a la Festa del Romesco que ja s’ha convertit en imprescindible per al públic que acudeix a gaudir d’aquesta entranyable festa.

D’altra banda, l’oferta festiva del passat dissabte es va veure completada amb una sessió nocturna de cinema a la fresca. La pista coberta del Complex Esportiu Municipal va obrir portes per rebre públic de totes les edats, disposats a gaudir amb la pel·lícula “Ferdinand”, un film d’animació basat en el conte escrit per Munro Leaf l’any 1936 i que narra les aventures d’un toro molt tranquil que prefereix ensumar flors en lloc d’envestir toreros.

Pel que fa a les properes activitats previstes en el marc de les Festes d’Estiu de La Pobla, el proper dissabte 18 d’agost, a les 18 hores, grans i petits tornaran a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal per divertir-se de valent amb el Festival Humor Amarillo. Una interessant, divertida i refrescant gimcana que posarà a prova la resistència i l’habilitat dels veïns i veïnes de La Pobla. La proposta, adreçada a un públic de totes les edats, inclourà premis a les diferents categories de participació, així com música a càrrec dels DJ locals, en una autèntica festa estiuenca.

Uns dies després, del 21 al 23 d’agost, el protagonisme serà per als joves practicants del futbol sala, que competiran en una nova edició del Torneig Futsal, mentre que el 25 d’agost arribarà amb la música electrònica més actual, gràcies a la Festa Flaix FM. Els DJ de Pacha Sergi Domene, Ferran Jordano i Moncho compartiran escenari i temes amb els DJ locals Gabry DC, Alex Sunrise, DJ Salmer, DJ Guibbons i DJ Ian Tules.

Finalment, la programació de les Festes d’Estiu al mes d’agost es veuran completades amb una doble proposta el 31 d’agost: d’una banda, amb la festa de final de la temporada d’estiu de les piscines municipals, en un acte obert a tothom. I d’una altra banda, amb la Holy party “La Festa dels Colors”, que arriba per segon any consecutiu a La Pobla per fer participar grans i petits d’aquesta celebració on els colors seran els grans protagonistes.

La programació completa de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet està disponible a la pàgina web municipal, així com als seus perfils a les xarxes socials i a l’App femPobla.