El carrer Ramon i Cajal estrena 126 punts de llum amb tecnologia led

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ja ha enllestit el canvi de 285 fanals del centre de la ciutat. Unes tasques que formen part del Projecte de Millora de l’Enllumenat Públic de Tarragona. Els carrers Francesc Bastos, Ramon i Cajal, del Mar, Vapor fins a la Plaça dels Infants, Castellarnau i Mallorca van ser els primers que van substituir les seves làmpades per lluminàries amb tecnologia led. En concret, la nova il·luminació de Ramon i Cajal, el més extens de tots els carrers que ha renovat la seva il·luminació, consisteix en 126 punts de llum a dues alçades, uns a 8 metres i uns altres a 4.

Els antics fanals presentaven problemes d’oxidació provocats, en la majoria dels casos, pels orins dels gossos i també per la pluja. La nova il·luminació, en canvi, està dotada de tecnologia led i compta amb un reforç a la base del fanal per precisament evitar oxidacions i així aconseguir que tinguin una durada més llarga.

“Amb aquesta inversió millorarem la il·luminació de la ciutat, dotarem de més seguretat les estructures lumíniques, malmeses pels orins de gossos i, el més important, aconseguirem un estalvi energètic del 70 per cent respecte al sistema que teníem ara, que ja la tecnologia led és més eficient”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

Pla per acabar amb les làmpades de vapor de mercuri

Cal recordar que la conselleria d’Espais Públics també va substituir les 217 làmpades de vapor de mercuri de Cala Romana. “L’objectiu d’aquest pla és canviar gradualment aquesta tecnologia obsoleta per fanals de menys consum i més respectuoses amb el medi ambient”, afegeix el conseller Martín. Actualment a Tarragona el 7 per cent dels fanals de la ciutat són de vapor de mercuri.