«Salou conserva espais naturals únics a la Costa Daurada»

Entrevista a l’alcalde de Salou Pere Granados, amb motiu de les Nits Daurades

Per . Actualitzat el

Si parlem de la Costa Daurada, hem de parlar de Salou, el municipi més conegut més enllà de les nostres fronteres i una de les principals destinacions turístiques de Catalunya i tot l’Estat espanyol. Tothom ha visitat alguna vegada el seu nucli urbà, amb el seu passeig ple de comerços i activitat durant tot l’estiu, però la realitat és que Salou amaga un dels litorals més verges i naturals de Catalunya a la zona del cap de Salou. Tot un secret que val la pena descobrir aquest estiu.
Salou a l’estiu és sinònim de gent… molta gent.
Salou té una part urbana que és un pol d’atracció de molt de turisme familiar. Milions de visitants escullen cada any el nostre municipi pels nostres serveis, per la nostra oferta d’allotjament i per les nostres platges. Però, més enllà de la part urbana, Salou conserva una de les zones litorals més verges i naturals de tota la Costa Daurada. A la zona del cap de Salou tenim unes cales i uns espais naturals que són únics. A més a més, el consistori ha fet un important esforç per preservar-los.

Què vol dir?
Durant els darrers anys l’Ajuntament ha anat adquirint finques a la zona del cap de Salou fins aconseguir que el 99% litoral no edificat sigui propietat pública del municipi. Així garantim que no es construeix en aquesta zona que és patrimoni natural de tothom. La darrera finca ha estat Cala Morisca, ubicada en un punt privilegiat, que ens ha permès fer un parc públic perquè tothom, ciutadania i visitants, puguin gaudir de l’espectacular natura del nostre municipi i la seva costa. És política d’aquest ajuntament preservar i protegir l’entorn i el medi ambient perquè Salou, que va néixer de la natura i del mar, pugui continuar sent un municipi turístic de primer nivell.

Com està anant la temporada turística aquest 2018?
Tenim constància que el nombre de visitants és molt alt, fins i tot superior al de l’any passat, però encara és aviat per dir si aquesta afluència de gent es tradueix en més pernoctacions. El que és segur, amb dades de mitjan juliol, és que els allotjaments de Salou tenen una ocupació superior a la de la mitjana de la Costa Daurada.

Un altre dels reptes de Salou és transformar la vila amb la desaparició de les vies del tren que encara la travessen.
Amb el canvi de govern a Madrid i amb el relleu de la direcció d’Adif hem avançat força en les darreres setmanes. Hi ha el compromís que les vies del tren es desmantellaran amb la posada en marxa del Corredor del Mediterrani i que Salou continuarà ben comunicada per ferrocarril amb la nova estació Salou-PortAventura cap al 2020. La desaparició de les vies al centre és una gran oportunitat perquè el municipi guanyi en qualitat de vida, en seguretat i amb un gran eix cívic que normalitzarà l’urbanisme de Salou.

 

PROGRAMA NITS DAURADES

Diumenge 5 d’agost

20.30 h |  Plaça de les Comunitats Autònomes. Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou amb la Jove Filharmònica Catalana-Joficat sota la direcció de Melani Mestre.

Dimarts 7 d’agost

20.30 h |  Plaça de les Comunitats Autònomes. Nits d’humor.

Dimecres 8 d’agost

22 h |  Plaça de les Comunitats Autònomes. Trobada d’Havaneres amb els grups Xicranda, l’empordanet i Port Bo.

Dijous 9 d’agost

20.30 h | Patronat de Turisme (Xalet Torremar). Acte inaugural de les Nits Daurades 2018. Pregó a càrrec del Sr. Fernando de Yarza López-Madrazo, president d’Henneo – Heraldo de Aragón I president de l’Associación Europea de Editores News Media Europe. Seguidament Gran Tronada d’Inici de Festes al passeig Jaume I.

Divendres 10 d’agost

De 16.30 a 19.30 | Urbanització Xalets de Salou. Activitats infantils. Tallers contra la calor. Inflables refrescants.

20 h | Plaça de les comunitats autònomes. Espectacle de Folklore Aragonès.

22 h | Passeig Jaume I. 2a Trobada de Batucades. Sortida de dos punts del municipi: Patronat Municipal de Turisme i la Font Lluminosa fins  la Plaça de les Comunitats Autònomes.

Dissabte 11 d’agost

20.30 h |  A l’Espigó del Moll. Festival Internacional de Música Costa Daurada -Salou amb Catalan Brass Philharonic i Quintet-Joficat.

21 h | Plaça de les Comunitats Autònomes. Salou Art Festival.

Diumenge 12 d’agost

20 h | Passeig Jaume I, zona de l’Espigó del Moll. Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla de Reus Jove i l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.

19 h | Plantada a la Plaça Francesc Germà (Passeig Jaume I).

22 h | Correfoc. Recorregut: Sortida de la Font Lluminosa fins arribar a les Fonts Cibernètiques (Passeig Jaume I). Amb la participació de: Grup de Diables Maleïts i Bruixes Latemó, Xaloc i Morena de Salou i els grups convidats.

23 h | Plaça de les Comunitats Autònomes. Concert de El Consorcio.

Dilluns 13 d’agost

22 h | Plaça de les Comunitats Autònomes. Actuació de Jeff Toussaint, il·lusionista, mag i hipnotizador.

Dimarts 14 d’agost

20 h | Actuació dels elements festius del municipi. Itinerari: Sortida de la Plaça de les Comunitats Autònomes fins l’Espigó del Moll.

22 h | Plaça de les Comunitats Autonònomes. Concert de Macaco.

Dimecres 15 d’agost

20 h |  Esglèsia Santa Maria del Mar.

20.45 h | Processó de la Mare de Déu. Recorregut: Sortida de l’Esglèsia de Santa Maria del Mar, Passeig Miramar fins a l’Espigó del Moll on s’iniciarà la processó marítima. Un cop finalitzada continuarà pel passeig Jaume I). Seguidament actuació de l’Orquestra Juniors a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

Dijous 16 d’agost

20.30 h |  Plaça de les Comunitats Autònomes. Festival Internaciónal de Música Costa Daurada-Salou amb la Jove Filharmònica Catalana-Joficat sota la direcció de Melani Mestre.