Platges… aigües que no et pots perdre

El nostre litoral, des del Penedès fins a les Terres de l’Ebre, està farcit d’espais idíl·lics per gaudir del mar

Per . Actualitzat el

Parlar de Tarragona i de la Costa Daurada a l’estiu és parlar de les seves platges. El nostre litoral, des del Penedès fins a les Terres de l’Ebre, està literalment farcit d’espais idíl·lics per gaudir del mar, ja sigui en solitari, amb amics o en família. Les platges de Tarragona es caracteritzen per la sorra molt fina i de color daurat, que ha donat nom a la Costa Daurada. La sorra és tova, suau i s’adapta al cos quan us hi estireu per prendre el sol amb una simple tovallola per evitar que se us enganxi a la pell. Si això passa, només cal esperar que s’assequi i la sorra caurà sola, si bé la majoria de platges tenen dutxes per refrescar-vos.

El clima temperat permet el bany de juny a setembre i prendre el sol o passejar-hi pràcticament durant tot l’any. Les platges i cales de la Costa Daurada tenen un pendent molt suau que permet caminar dins l’aigua o nedar-hi sense riscos. Cal només tenir algunes precaucions elementals, com informar-se de la previsió del temps, observar si la Creu Roja ha posat la bandera groga o vermella, que us alerta del mal estat de la mar i no allunyar-se massa de la costa.

El nostre confort a la platja està garantit per un ampli ventall de serveis, des de la neteja i les anàlisis de l’aigua i la sorra, fins als restaurants i lloguer de gandules i diferents elements per practicar esports.
Gaudir durant uns dies de les aigües cristal·lines i de la sorra fina és, sense cap dubte, un excel·lent pla per aquestes vacances. La Costa Daurada ofereix des de platges urbanes, a tocar dels passejos marítims i dels nuclis poblacionals, fins a petits racons amagats on la natura i l’ecosistema propi de la Mediterrània hi són molt presents.

 

1. PLATJA LLARGA TARRAGONA

És la platja per excel·lència per a les famílies de la capital tarragonina. Ha escapat de l’especulació urbanística i és una de les zones litorals més verges del Tarragonès. Cal descobrir-la.

2. PLATJA WAIKIKI TARRAGONA

També coneguda com a Cala Fonda, està amagada dins del bosc de la Marquesa i és accessible només a peu. No té cap servei ni instal·lació per al públic i s’hi pot practicar el nudisme.

3. PLATJA DE COMA-RUGA

Platja d’un dels dos barris marítims del Vendrell. De sorra extensa i fina. Hi desemboca La deu de l’Estany i el Riuet, que té propietats curatives i una temperatura estable durant tot l’any.

4. CALA JOVERA TAMARIT

Situada als peus del magnífic Castell de Tamarit, aquesta petita platja de sorra fina i d’aigües netes s’ha convertit en una de les postals més fotografiades de Tarragona.

5. PLATJA DE LA PINEDA

A Vila-seca, destaca pel gran nombre d’usuaris que hi practiquen esports aquàtics, tant a l’estiu com a l’hivern, i per la seva zona d’oci, tant de dia com de nit. Hi ha el parc aquàtic Aquopolis.

6. CALA CRANCS DE SALOU

La cala més coneguda de la zona del cap de Salou. Us advertim que segurament ho tindreu difícil per poder plantar la tovallola, ja que sempre hi trobareu veïns de la zona i turistes.

7. ALMADRAVA DE L’HOSPITALET

Amb un quilòmetre i mig de llargada, està equipada amb una zona esportiva i una zona de joc per als més petits, ideal per gaudir d’un dia de platja amb els amics o en família.

8. ELS MUNTANYANS (TORREDEMBARRA)

Està catalogada com a espai natural protegit. Aquesta joia és única gràcies a les seves dunes i maresmes de sorra que combinen roca nua amb zones de vegetació mediterrània.

9. PLATJA D’ALTAFULLA

Serveis de tota mena i un passeig marítim que ben bé podria haver servit d’inspiració per als creadors de l’àrea Mediterrània a PortAventura. Lloc ideal per banyar-se i dinar en una terrassa.

10. EL GORG DE CREIXELL

Amb dos quilòmetres de llargada, el Gorg és una platja semiurbana protegida ideal per a famílies per la seva mar d’aigües tranquil·les i planes. Una de les més visitades a l’estiu pels turistes.