Tarragona ofereix un casal d’estiu per a infants amb síndrome d’Asperger-TEA

La iniciativa va sorgir de l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona

Per . Actualitzat el

Per primera vegada aquest estiu s’ha organitzat a Tarragona un casal per a nens i nenes diagnosticats d’Asperger-TEA.

El casal es desenvolupa a les instal·lacions del centre cívic de Sant Pere i Sant Pau i està adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys que tenen la condició TEA lleu-moderat. El casal, que ofereix assistència per a 20 infants, es va iniciar el 2 de juliol i es perllongarà fins al dia 27 d’aquest mes. Es fan activitats preesportives, manualitats, expressió corporal i musical, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua, dirigides per psicòlegs especialitzats juntament amb monitors de lleure i estudiants de psicologia de la URV.

La iniciativa de tirar endavant el casal d’estiu és de l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona i compta  amb el suport econòmic de la conselleria de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona.

L’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp) neix l’any 2010 per  promoure el bé de les persones diagnosticades amb TEA Lleu-moderat/Asperger.  Actualment està formada per més de 200 socis i les seves famílies del Camp de Tarragona per a dur a terme els següents objectius:
·         Donar a conèixer aquests trastorns i promoure la sensibilització social.
·         Col·laborar amb els professionals de la salut i l’educació.
·         Aconseguir la seva integració en els serveis i les activitats de la comunitat.
·         Facilitar informació complerta i el millor assessorament possible a les famílies i afavorir la relació i el suport mutu entre elles.
·         Promoure el millor tractament, educació i desenvolupament per aconseguir la seva integració social i laboral.
·         Organitzar xerrades informatives i activitats d’oci per a tota la família.