Salou presenta la seva unitat de policia canina

Es tracta de gossos ensinistrats que complementen la feina dels agents

Per . Actualitzat el

La Policia Local de Salou ha presentat la seva Unitat Canina en el marc de la comissaria de platja del municipi. Aquesta unitat s’especialitza en el patrullatge de proximitat, la vigilància d’edificis municipals i espais públics, i el control d’actituds contràries a l’ordenança de civisme, una de les quals és la detecció de substàncies estupefaents, així com en sessions formatives en escoles e instituts del municipi. La unitat, que està operativa des del mes de juny, ja ha participat en diferents operatius amb èxit.

En total s’han format quatre agents de la Policia Local que actualment estan treballant amb un exemplar creuat de pastor belga malinois de 2 anys. L’objectiu de la Policia Local, és millorar dia a dia buscant l’excel·lència, prova d’això és la millora de la xarxa Rescat, l’adquisició de les noves bicicletes per a les unitats de platges, la renovació de part del parc mòbil o la incorporació de la unitat canina dins la mateixa policia local.

La unitat també tindrà una part social amb xerrades i demostracions a les escoles i instituts. Víctor Molleda, caporal responsable del Grup de Relacions Ciutadanes de la Policia Local, ha explicat que «el gos, que està degudament cuidat per una empresa especialitzada i se cedeix a la policia local; està ensinistrat de tal manera que es pensa que juga. Així, quan detecta una substància, pren una posició passiva asseient-se als peus del subjecte i esperant la seva joguina com a recompensa».