Mala maror entre l’Ajuntament i els paradistes pel trasllat del mercadet

Només quatre parades s’instal·len a la plaça Corsini aquest dimarts davant les protestes de la resta de marxants, que reclamen que el canvi es faci més endavant

Per . Actualitzat el

Aquest passat dimarts estava previst que els marxants que formen el mercadet retornessin a la ubicació original de la plaça Corsini. La presència de la Guàrdia Urbana a primera hora del matí a la Rambla Nova indicava que aquest trasllat no seria del tot plàcid. De fet, ja feia dies que els comerciants havien anunciat que el canvi no els convencia i un nombre molt important de paradistes ja havia manifestat la seva total disconformitat amb aquesta mesura. Ja ben d’hora la majoria d’aquests paradistes, no tots, aparcaven les furgonetes i camions al voltant de la plaça Imperial Tarraco, amb l’objectiu de visibilitzar la seva disconformitat amb el trasllat. Els que no ho van fer va ser perquè ja havien muntat les seves parades a la plaça Corsini.

Cap a les nou del matí els vehicles, escortats en tot moment per la Guàrdia Urbana amb l’objectiu d’alleugerir el trànsit, van iniciar una caravana i van aparcar al carril dret de pujada de la Rambla Nova, on van quedar estacionats durant tot el matí. Els paradistes es van dirigir a la plaça Corsini per celebrar una assemblea i pel camí van increpar els marxants que van optar per instal·lar-s’hi. Finalment, es van dirigir a la plaça de la Font per denunciar el que consideren que és una imposició i per reclamar que el trasllat es faci després de la campanya d’estiu.

Els paradistes del mercadet van aparcar els camions i furgonetes a la Rambla Nova.

Tal com explicava M. José Bou, una de les paradistes, «sabem que hem de tornar a la plaça del Mercat, ja que ens hi vam comprometre, però vam dir que el trasllat s’havia de fer quan la plaça estés del tot condicionada, i a hores d’ara encara no ho està, ja que encara queda una caseta de les obres i les delimitacions de les parades no estan ben fetes. Han trigat onze anys a acabar les obres del Mercat i ara no poden esperar dos mesos quan els ho demanem nosaltres, no ens sembla just», ha afirmat. Reunió infructuosa Els paradistes que es van desplaçar a la plaça de la Font reclamaven la presència de l’alcalde. Finalment, qui els va rebre va ser la presidenta d’Espimsa i regidora de Comerç, Elvira Ferrando, a la qual van traslladar les seves queixes i reclamacions. Cap a les dues del migdia la reunió va finalitzar sense cap acord concret i els paradistes es van mantenir davant la porta del consistori reclamant, de nou, la presència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

Al tancament d’aquesta edició, els marxants havien acordat que celebraran una assemblea aquest dimecres a les 19 hores a la plaça Corsini per decidir quines mesures s’adoptaran de cara al mercadet del dijous que ve.