La Reial Societat Arqueològica Tarraconense rep la Creu de Sant Jordi

La distinció coincideix amb el 175è aniversari de la institució

Per . Actualitzat el

La Reial Societat Arqueològica Tarraconense ha rebut la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció coincideix amb el 175è aniversari de la institució. L’acte de lliurament va tenir lloc el passat dilluns al Palau de la Música de Barcelona. El motiu del guardó és la dedicació de l’entitat a la salvaguarda i preservació del patrimoni arqueològic i cultural de les comarques de Tarragona des de mitjans del segle XIX. Entre altres, la Societat és responsable de la recuperació de peces tan emblemàtiques per a la ciutat com el mosaic de la Medusa o els frisos d’entaulament del temple d’August.

La Creu de Sant Jordi 2018 s’ha atorgat a 31 personalitats i 24 entitats del país, algunes de les quals procedents de les comarques tarragonines. Així, a banda de la RSAT, també han rebut el reconeixement de mans del president Quim Torra l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta, la historiadora de la Sènia Victòria Almuni, la filòloga i activista cultural prioratina Roser Vernet; l’Orfeó Reusenc (Reus), la Societat Recreativa El Centre (Llorenç del Penedès) i la Societat Cultural i Recreativa la Cumprativa (Llorenç del Penedès).