Incomplir les dates previstes

Per . Actualitzat el

El que havia de ser un dia memorable s’ha convertit en una jornada de protesta. Malauradament, algú ha volgut, crec que intencionalment, polemitzar i generar conflicte en el trasllat dels paradistes del mercadet de la Rambla Nova a la plaça de Corsini. Fa pocs dies, la regidora de Comerç insistia que el desplaçament seria pacífic, al·ludint al pacte a què havien arribat, el 2016, la Taula de Marxants. És cert que els paradistes sempre havien manifestat la seva intenció de tornar a la plaça que van marxar ara fa onze anys. Curiosament, arribat el dia ‘D’, el de la veritat, ens adonem que el pacte no era sòlid i que no s’havien tingut en compte alguns detalls (realment importants). Caldria analitzar de manera serena si la plaça està realment preparada per acollir els paradistes. Algú, que no menteixi o no maquilli la veritat, hauria d’explicar-nos quins són els pros i els contres del trasllat.

Començo per deixar clar que la imatge del mercadet a la Rambla Nova (una de les principals artèries de la ciutat, patrimoni de la Humanitat) no m’agrada gens. No dignifica la ciutat. Vull que s’alliberi la rambla i que l’Ajuntament l’arregli i la dignifiqui. Però m’agradaria que l’arribada dels marxants a Corsini fos tranquil·la i ordenada i que tothom gaudís de la seva presència. La imatge que aquest dimarts es va transmetre és horrorosa. Penosa. Va ser molt trist veure com un dispositiu policial prohibia que els marxants s’instal·lessin a la rambla. La imatge era patètica, sobretot tenint en compte el pacifisme dels venedors ambulants. Un cop més, l’alcalde Ballesteros no va donar la cara. Va decidir fer-se l’orni i passar el ‘mort’ a la regidora Elvira Ferrando. L’Ajuntament ha demostrat la seva poca mà esquerra i la seva diluïda capacitat per dialogar. Trobo a faltar que algú de l’equip del govern doni la cap i opti per la diplomàcia. No m’agrada que en situacions complexes la Guàrdia Urbana serveixi d’escut a la irresponsabilitat política. No entenc per què no es permet que el trasllat es faci unes tres setmanes després de la data prevista si l’harmonia i la tranquil·litat estan assegurades. Quantes vegades l’ajuntament va d’ajornar les dates i les va incomplir? Un exemple? Els Jocs Mediterranis… Espero que el seny s’imposi i que el trasllat es faci serenament i sense que la policia hagi de convertir-se en el braç armat del govern de Ballesteros.