Darrers dies per presentar projectes de millores sanitàries al I Premi Rafael Battestini

El guardó, impulsat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i la Xarxa de Santa Tecla, està obert a tots els professionals sanitaris de la demarcació

Per . Actualitzat el

El pròxim 30 de juliol finalitza el termini per a la presentació de projectes al primer Premi Rafael Battestini, guardó impulsat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT) i la Xarxa de Santa Tecla amb la voluntat de reconèixer projectes aplicats al territori en els àmbits de l’atenció primària i l’hospitalària que hagin significat una millora en els serveis assistencials. Els dos projectes guanyadors s’enduran un premi econòmic de 3.000 € cadascun. Qualsevol professional sanitari o equip assistencial que hagi impulsat una millora avaluable en el seu centre de treball pot optar al Premi Rafael Battestini 2018, que, tal com afirma el president del seu tribunal, el Dr. Ramon Maria Miralles, «valorarà sobretot el caràcter innovador de les candidatures presentades.

És imprescindible que siguin projectes que ja s’estan aplicant i que, per tant, sigui possible avaluar-ne els resultats». Aquests premis de nova creació estan destinats a donar reconeixement al projecte sobre millora dels serveis sanitaris en atenció primària/comunitària i/o sociosanitària i, d’altra banda, en l’atenció hospitalària o especialitzada. Podran optar al guardó tots els professionals sanitaris de la demarcació amb la condició que almenys un 25% dels participants en el treball hauran de ser socis de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona. Per conèixer totes les bases del premi Battestini 2018 es pot consultar la web www.acmt.cat o bé contactar amb l’acadèmia, que té la seva seu al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

El doctor Miralles recorda que els projectes poden ser presentats «per professionals a títol individual o per equips multidisciplinaris» i poden respondre a millores en els «processos assistencials, en la gestió, en la recerca o en la docència». El tribunal que analitzarà i avaluarà les propostes rebudes estarà integrat pel mateix doctor Ramon Maria Miralles, que actuarà com a president del tribunal, i per un representant de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i un altre de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. El Premi Rafael Battestini 2018 està obert a tots els professionals sanitaris de la demarcació de Tarragona, siguin del sistema públic o de centres concertats o privats.