Salou presenta el projecte de Vies Braves

L’objectiu és crear una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes que permetin nedar en espais únics

Per . Actualitzat el

Aquest matí s’ha presentat el nou projecte que el Patronat de Turisme de Salou ha engegat per aprofitar el potencial de l’ecosistema marí a través de la difusió de les Vies Braves i potenciar l’esport al mar. L’alcalde, Pere Granados; junt amb el regidor de Turisme, Benet Presas; la regidora de Platges, Júlia Gómez; el regidor d’Esports, Dani López; el gerent del Patronat de Turisme, Juan Carlos Capilla; i Miquel Sunyer, esportista d’elit amb travessies d’aigües a mar obert i fundador del projecte; han estat els encarregats de presentar aquesta innovadora iniciativa tant als mitjans de comunicació, com a les diverses entitats i agents socials relacionats amb l’esport, el mar, i les activitats aquàtiques, com ara el Club Nàutic, futbol Salou, el Club Natació Salou, Challenge Salou, i l’estació nàutica.

Des de l’ens turístic s’aposta per crear una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes que pretén millorar la relació de l’home amb el mar a través de la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub de forma segura, incentivant el contacte íntim com a fórmula de conscienciació. Aquestes activitats comptaran amb monitors i tindran un caràcter gratuït.

Els dos primers itineraris que es posaran en marxa són, d’una banda, el que va de Cala Font a Platja Llarga amb una longitud de 970 metres amb una durada estimada d’entre 15 i 22 minuts i apte tant per a la natació com per a l’snorkel. En aquest es podrà veure el fons marí de sorra, roca i posidònia i es recomanarà entre els mesos de maig a novembre. El segon recorregut serà la Via Brava entre la Platja Llarga i la Platja Capellans amb una longitud de 962 metres i amb un fons marí i durada similar a l’anterior recorregut. Aquesta temporada es faran un total de 12 accions de promoció, seran nedades (alternant natació i snorkel) entre les dues vies o itineraris. Aquestes activitats seran gratuïtes i comptaran amb monitors especialitzats i estaran degudament senyalitzades en diferents idiomes.

Per tant, amb aquest projecte que es vol posar en marxa aquest mateix estiu es vol crear i homologar una xarxa d’itineraris marins senyalitzats i abalisats mitjançant boies i cartells informatius que permetin nedar en espais únics; l’organització d’activitats de caràcter lúdic, esportiu i pedagògic per a tots els públics que permeti apropar les persones al mar des d’una actitud respectuosa, i, finalment, implantar un producte turístic innovador, sostenible i de qualitat que s’adapti al territori i que posi en valor espais únics del seu litoral. També s’organitzaran accions mediambientals com la neteja de fons marins. Aquesta proposta, entronca de ple amb la política de cura i conservació del litoral de Salou i del medi ambient i la seva divulgació a través de les sortides pel camí de Ronda, les accions de neteja del litoral o la recent ampliació d’espais inclosos dins el camí de ronda amb el nou mirador de la cala Morisca, entre d’altres accions que està duent a terme l’Ajuntament.

Aquest nou producte turístic, ja està implantat a d’altres indrets de Catalunya, especialment a la Costa Brava i a la costa de Barcelona i Barcelona ciutat i, fins a la data, acumula 23 itineraris; prop de 25 quilòmetres de costa balissada; inclou 16 ajuntaments, 2 marques turístiques, 500 activitats i més de 9.000 usuaris.