El Teatre Metropol, saturat per la calor i per un brot d’insectes

Segons l’Ajuntament, les mesures adoptades per resoldre-ho no han estat efectives

Per . Actualitzat el

El passat 7 de juliol un dels espectacles inclosos dins del Festival Líric Internacional Daurada Escena que estava programat al Teatre Metropol es va traslladar finalment al Palau de Congressos a causa dels problemes de climatització de l’espai modernista. Semblava que, des d’aleshores, els problemes s’havien solucionat amb vista a acollir el Festival Internacional de Teatre de Tarragona, que té alguns dels seus espectacles allí programats. La realitat, però, és una altra.

En el dia d’ahir,  el grup municipal de la CUP denunciava les pèssimes condicions en les quals es desenvolupen els espectacles al teatre:

«La CUP de Tarragona ha tingut accés a diverses queixes en relació a les condicions en les quals s’estan oferint espectacles al Teatre Metropol. Tant el personal que hi treballa com les persones que hi assisteixen en qualitat d’espectadores han de patir les conseqüències d’una nul·la climatització, tant a l’hivern com a l’estiu.

Les actuacions del FITT al Metropol es desenvolupen enmig d’una calor sufocant. El problema, però, és que la situació no és nova. El juliol passat el Teatre Metropol va acollir un festival de final de curs d’una escola de dansa de la ciutat, i part del públic fins i tot va exigir full de reclamació per la calor insuportable patida. L’estiu passat, les altes temperatures van arribar a provocar marejos i fins i tot algun desmai i vòmits.

çPer si aquesta situació no fos prou greu, tenint en compte que es tracta d’un equipament públic, la formació independentista denuncia que ha tingut coneixement de l’existència de plagues parasitàries a l’edifici fruït de la brutícia acumulada al terrat. A més, els excrements i aquesta brutícia, que inclou restes de coloms morts, desprenen una olor insuportable dels pisos del Metropol, que són propietat municipal.

La CUP qualifica d’inadmissible que l’equip de Ballesteros gestioni d’aquesta manera un equipament tan emblemàtic com és el teatre modernista de la ciutat, la qual cosa dóna una imatge pèssima de l’Ajuntament. Al mateix temps, els independentistes consideren poc ètic que el consistori permeti que treballadors i treballadores hagin de dur a terme les seves tasques en aquestes condicions.

Per tot plegat, per les persones que volen gaudir de l’oferta cultural del Teatre Metropol en condicions dignes, pel personal que hi treballa i per la imatge de la ciutat, la CUP exigeix solucions immediates i que en cap cas vagin en detriment del FITT.»

Arran d’aquestes afirmacions i del ressò que se n’han fet alguns mitjans l’Ajuntament ha emès un comunicat en què demana disculpes per la situació:

«Arran de les notícies publicades per alguns mitjans de comunicació relacionades amb el Teatre Metropol i el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), informem que s’estan buscant solucions per tal de mantenir la programació del Festival amb normalitat, malgrat els contratemps sorgits per causes alienes a l’organització del Festival i al mateix Ajuntament.

Informem que abans del començament del Festival es van prendre mesures relacionades amb el control de plagues i el manteniment del sistema d’aire condicionat, però les altes temperatures d’aquests dies han provocat que aquestes mesures no fossin del tot efectives i que un brot d’insectes hagi proliferat de manera imprevisible. Aquest fet ha dificultat l’accés a la sala de màquines del sistema de refrigeració del teatre, també afectat per la sobrecàrrega d’ús per les altes temperatures.

Demanem disculpes a totes les parts afectades: públic, companyies, voluntaris, organització i empreses de serveis; i esperem que els serveis tècnics municipals puguin trobar una sortida favorable per aquest impàs i poder seguir gaudint de totes les activitats d’aquest important esdeveniment.»