Polèmica pel trasllat del mercadet de la Rambla a la plaça Corsini

Els paradistes no estan conformes amb aquesta mesura, ja que volen esperar al setembre o octubre

Per . Actualitzat el

Els marxants que formen el mercadet que s’ubica cada dimarts i dijous a la Rambla Nova de la ciutat retornaran dimarts vinent, 24 de juliol, a la ubicació original de la plaça Corsini, un cop ja s’han completat tots els treballs en aquest emplaçament. Així ho ha acordat el consell d’administració de l’Empresa de Serveis i Promocions d’Iniciatives Municipals S.A. (ESPIMSA).  La presidenta, Elvira Ferrando, ha declarat que «s’ha constatat l’existència d’una amplíssima majoria perquè la Rambla Nova quedi alliberada la setmana vinent, tal com estava previst, en benefici del conjunt del comerç i de la ciutat. Tant els representants dels paradistes com els dels grups municipals han donat suport a l’opció plantejada per la presidència de l’empresa, amb l’única excepció de Ciutadans, que manifesta la preferència perquè els marxants mantinguin la seva ubicació actual fins a finals de setembre o principis d’octubre».

Tot i això sembla que els marxants no estan satisfets amb aquesta decisió i així ho van fer saber el darrer dia de mercat repartint un comunicat en el qual expressaven el seu desacord. La majoria volen que el trasllat en faci després de la campanya d’estiu i asseguren que el pròxim dimarts es presentaran amb normalitat a la Rambla Nova.

Última hora

Arran d’aquestes afirmacions la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha manifestat que «el mercadet que ara s’ubica a la Rambla Nova ha de traslladar-se a la plaça Corsini el proper dimarts dia 24, ja que així ho vam acordar conjuntament amb els marxants. L’acord era que aquests professionals retornarien al seu emplaçament original de la plaça tan aviat com estiguessin enllestides les obres de remodelació de l’espai, i aquests treballs ara ja han finalitzat».

Ferrando, que ha recordat l’amplíssim consens en aquest sentit manifestat en la reunió d’ahir en el consell d’administració d’ESPIMSA, ha afegit: «El seu trasllat al lloc original serà positiu pels marxants, que ja tindran els seus espais definitius i, a més, ara es disposa d’un Pla d’autoprotecció; el seu retorn també és esperat i desitjat pels establiments comercials que formen l’Associació voltants del Mercat Central i pels comerços de la Via T (Rambla i voltants)».

Nota feta pública de l’Associació de Comerciants Via T a través de les xarxes socials:

Des de l’associació de comerciants Via T i amb el suport de l’Associació Voltants del Mercat volem posicionar-nos a favor que el mercadet torni el més aviat possible al seu lloc d’origen tal i com es va aparaular.

No entenem per què hem d’esperar quan ja fa més de 11 anys que són fora.

El comerç dels Voltants del Mercat que porta aquests 11 anys castigats per les obres i per la incorporació del mercadet a la rambla i el comerços de Via T (Rambla i voltants) sol·liciten que torni a Plaça Corsini en el mes de juliol tal i com ja es va aprovar per ambdues parts i no compartim que es vulgui boicotejar el seu retorn el dimarts 24 de juliol.