Vila-seca ofereix un complet programa d’actes per la seva festa major d’estiu

Del 21 de juliol al 5 d’agost la població oferirà actes que combinen música, cultura, tradició i diversió per a públics de totes les edats

Per . Actualitzat el

El dissabte 21 de juliol s’enceten els actes de la Festa Major d’Estiu que aplegarà diversos actes fins al diumenge 5 d’agost. Durant la primera setmana, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume. L’inici de les festes el marcarà la recepció d’entitats Sant Jaume a les 18 hores al Centre Cívic i Cultural de la Pineda. Seguidament, al Parc del Pinar de Perruquet hi haurà Castells, un Correfoc amb el Ball de Diables al passeig de Pau Casals, el gran castell de focs d’artifici des de la platja del Racó i el concert amb Los Manolos a les 23.30 h.

El diumenge 22 de juliol al matí hi haurà la tradicional Travessia Nedant “Platja de la Pineda” que celebrarà la seva 31a edició i, a la tarda, tindrà lloc la trobada de colles bastoneres pel passeig Marítim, la canonada acompanyada per la Txaranga Band Tocats a les 20.30 h i la Festa del Rock and Roll amb The Ladies a les 22.30 h. Les festes a la Pineda es donaran per finalitzades amb l’actuació del grup Cositas Buenas, el dimarts 24 de juliol i havaneres, a càrrec del grup Penjats de l’Ham, el 25 de juliol, dia de Sant Jaume.

Des del dijous 26 de juliol fins al diumenge 5 d’agost, la festa es concentra totalment al nucli de Vila-seca. Començarà amb la presentació del llibre El rescat de les cent donzelles a càrrec de Coral Cuadrada i Montserrat Garriga, un acte organitzat per la Secció de Lletres de l’Agrupació Cultural. Les actuacions de Barón Rojo i Regadera, amb El Malo del Cuento com a teloners, tindran lloc a les 21,30 h al Parc de la Riera.

El divendres 27 de juliol el Casal Popular El Rebotim ens portarà una Gimcana enigmàtica de Festa Major i a la nit el Parc de la Riera acollirà el concert de Muchachito Bombo Infierno, mentre que els més joves gaudiran de l’Espai Cubik, al pati de l’Escola Sant Bernat Calvó. Mentrestant, com cada dia de Festa Major, els qui ho desitgin podran escoltar música relaxant a l’Espai Chill Out de la Biblioteca.

Des del 27 de juliol fins al 2 d’agost, els vila-secans d’entre 18 i 40 anys podran participar del joc de rol L’assassí de la pastanaga, organitzat pel Casal Popular El Rebotim.

El dissabte 28 de juliol hi haurà el Campionat de bàsquet 3×3 a la Pineda, els Castells amb les colles Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Vila-seca a la plaça de l’Església i, per acabar el dia, una festa remember a l’Espai Cubik i el ball de Festa Major amb l’orquestra Nuevo Talismán al Parc de la Riera.

El 10è Concurs de Pintura Ràpida arribarà el diumenge 29 de juliol, seguit de la “Route N-340 Vermut de Festa Major” que tindrà lloc en diversos indrets del municipi. La tarda seguirà amb el 10è Concurs de Pintura de Vila-seca i la Cercavila del Seguici Tradicional amb Elements Festius i Balls, des del jardí del Castell. Per acabar, el Mag Marín protagonitzarà un espectacle de màgia al Parc de la Riera.

Els dies 30 i 31 de juliol tindran lloc activitats familiars a la plaça d’Estudi, així com un concert de flamenc i rumba el dimarts 31. Vila-seca encetarà l’agost amb una Holli party al Parc de la Riera, a partir de les 7 de la tarda, i un concurs de karaoke al Parc de la Formiga a les 9 del vespre. D’altra banda, els més petits podran assistir a la nit de màgia amb Gerard Borrell a la plaça d’Estudi.

El dijous 2 d’agost, a la mateixa plaça, hi haurà un espectacle de clown i un concert amb Hugo Campoy. Ja a les 11 de la nit, es tornarà a obrir l’Espai Cubik amb Los Mares del Sur.

Divendres 3 d’agost Vila-seca celebrarà La Invenció del Cos de Sant Esteve. El dia començarà amb el 10è Concurs de Llançament de Pinyols d’Oliva, l’Splash a benefici de Sosciathlon i, a continuació la missa major a les 12 del matí. A les 19,30 h es representarà el Ball de Sant Esteve a la plaça de l’Església, a les 20,30 h tindrà lloc el Correfoc Infantil, el concert de Festa Major amb l’orquestra Metropol, l’Espai Cubik “Animàlia” i el gran ball de Festa Major a les 12 de la nit al Parc de la Riera.

El dissabte 4 d’agost s’iniciarà amb la Vila-seca Family Race, una cursa d’obstacles esportiu-familiar, als carrers i places del Centre Històric i, a la tarda, continuaran els esdeveniments esportius amb les Curses Ciclistes al velòdrom. La Txaranga Band Tocats i el grup musical Sí o Ké protagonitzaran la Cercabirra i, a les 22,30 h, tindrà lloc el concert amb l’actuació de Xavier Sarrià i Mediterrània Band. Tancarà el dissabte l’Espai Cubik amb Avatars.

Els actes de l’últim dia de Festa Major, el diumenge 5 d’agost, començaran amb el Torneig Llampec d’Escacs per Equips i una cercavila infantil amb l’espectacle itinerant Macroscopi de la Cia. Scura Splats. A la tarda, hi haurà el Trofeu Festa Major d’Estiu de futbol, havaneres i rom cremat i una cercavila de trabucaires, amb els Trabucaires del Comú. El punt i final de les festes el posarà el Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca i el Gran Castell de Focs d’Artifici a càrrec de Pirotècnia Igual, a la Via Màxima.

Cal recordar que a banda del tradicional Concurs d’Engalanament de Balcons i Carrers de la Festa Major de Vila-seca, ha quedat convocat el concurs de cartells de la Festa Major d’Hivern de Sant Antoni per a l’any vinent i el Concurs de Fotografia Albert Iturria.