PROCÉS CATALÀ: Llarena no extradirà Puigdemont

Desestima fer-ho tan sols pel delicte de malversació sinó que vol que la causa sigui per rebel·lió

Per . Actualitzat el

Finalment el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, no acceptarà l’extradició de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont tan sols per malversació. Llarena respon així el Tribunal de Schleswig-Holstein, que la setmana passada va admetre extradir Puigdemont per un presumpte delicte de malversació, però, va descartar fer-ho per rebel·lió, tal com pretenia la justícia espanyola. Això significa que Puigdemont ja no té causes pendents amb la justícia alemanya.

Així, el magistrat ha retirat les ordres europees i internacionals de detenció dictades contra l’expresident i també contra la resta de consellers exiliats.

Llarena ha retret «la manca de compromís» del tribunal alemany amb uns fets que podrien haver trencat l’orde constitucional espanyol».

Per la seva banda Puigdemont, que ja és lliure per viatjar a qualsevol apís de la Unió Europea, excepre a Espanya, on encara hi ha una ordre de detenció vigent contra ell, ha exigit l’alliberament dels presos polítics. «Revocar la presó preventiva seria la demostració que la justícia espanyola comença a actuar com l’europea, ha afirmat.