Escena Altafulla apropa el teatre d’alt nivell a la població

La tercera edició d’aquest cicle teatral tindrà lloc els dies 27 i 28 de juliol

Per . Actualitzat el

El festival de teatre Escena Altafulla celebrarà la tercera edició els dies 27 i 28 de juliol amb una programació d’alt nivell que pretén apropar les arts escèniques a la població altafullenca i als seus visitants en plena temporada turística. El cicle inclou quatre espectacles amb artistes de primer nivell i, com a novetat destacada en aquesta edició, de dues classes magistrals d’escenes i monòlegs, a càrrec del prestigiós actor Geoffrey Colman, director de Teatre del West End, Cinema i Televisió, i cap d’interpretació de la Royal Central School of Speech and Drama de Londres, una de les escoles d’interpretació més reconegudes en l’àmbit internacional. En aquest sentit, la directora d’Escena Altafulla, Anna Estrada, ha convidat la ciutadania a participar com a oient d’aquestes classes magistrals sobre Shakespeare, que s’organitzaran per primera vegada al matí, perquè donen sentit «al comportament universal, del que passa al món i perquè ens comportem d’aquesta manera», i al mateix temps, coneixeran com treballen actors professionals. Els participants faran un treball d’escenes i monòlegs de Shakespeare, en català, castellà o anglès.

L’objectiu del cicle, tal com ha expressat la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, «és apropar el teatre de qualitat a la major part de la ciutadania a preus assequibles i amb espectacles d’entrada lliure al carrer». Per això, s’han programat, com en cada edició, espectacles al Parc Voramar, d’accés lliure; i de pagament, a la Vil·la romana dels Munts. Quant a les entrades, el preu és de 15 €, tot i que si se n’adquireix més d’una, es premia amb bonificacions que redueixen l’entrada a 10 €. Per la directora del MNAT, Mònica Borrell, «obrir aquest cicle de teatre a la Vil·la romana dels Munts enriqueix la programació, i al mateix temps, l’activitat pròpia del museu invertint en la conservació del jaciment i la seva divulgació».

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, més enllà de remarcar la qualitat dels artistes i dels espectacles, ha volgut subratllar el recital de música de l’actor Alberto San Juan “España ingobernable”, un relat d’aquelles ocasions en què el poble, els de baix, s’ha organitzat al carrer per lluitar pels drets i les llibertats públiques, des de la Segona República fins avui. Per Alonso, «som els hereus d’aquesta gent que va deixar la seva vida i la seva joventut a les presons». El cicle de teatre inclou els espectacles Llepafils, de la Companyia Teatre al Detall – Jordi Palet); La cabareta, de Maria Molins i Bàrbara Granados, dirigit per Joan Maria Segurat); Conseqüències, de la Companyia Moveo, i España ingobernable, amb Alberto San Juan i Fernando Egozcue.