El fang com a teràpia sensorial i emocional

La Creu Roja i l’Hort de la Sínia col·laboren en un programa adreçat a persones grans que promou el manteniment de la seva autonomia i mobilitat física

Per . Actualitzat el

La Creu Roja a Tarragona ofereix un programa adreçat a la gent gran anomenat Ajuda a domicili complementària, que busca la millora de l’autonomia general de la persona, especialment pel que fa a la mobilitat. L’objectiu és aconseguir que la persona es mantingui com més temps millor al seu domicili. A banda d’aquest programa, que inclou activitats més dinàmiques, l’entitat social també ofereix visites a domicili que permeten detectar amb temps suficient si una persona gran necessita un tipus d’atenció especial. Els destinataris dels diferents projectes adreçats a gent gran presenten un ampli ventall de situacions personals, des de persones que no es poden moure del llit fins a persones que gaudeixen de prou autonomia per realitzar activitats fora del seu domicili. L’objectiu és afavorir que aquestes persones gaudeixin de la màxima mobilitat i autonomia possibles durant el màxim temps possible. L’any passat Creu Roja va iniciar una col·laboració molt especial amb l’Hort de la Sínia, una finca agroecològica situada a les Hortes de Tamarit (Tarragona) que fa més de 20 anys que dona a conèixer hàbits saludables que permeten dur una vida sostenible, respectuosa amb l’entorn i amb els ritmes de la natura. Aquest espai, situat en plena natura, els ofereix la possibilitat de realitzar una activitat molt especial: uns espais de benestar que inclouen un bany de fang refrescant i revitalitzador.

Des de Noticiestgn hem estat testimonis d’aquesta activitat protagonitzada per un grup d’usuaris i usuàries de les poblacions de Valls i Alió (Alt Camp), que ha consistit en un recorregut per l’anomenat Espai de Benestar, que inclou una bassa de fang en la qual els diferents usuaris i usuàries han pogut gaudir dels beneficis d’un bany d’argila que, aplicada sobre la pell, afavoreix la circulació sanguínia, suavitza la pell i aporta un gran benestar sensorial, entre molts altres beneficis. Un cop vençudes les reticències inicials d’alguns –no tots– d’aquests usuaris, la valoració final no podia ser més positiva. Tots han coincidit a destacar que havia estat una experiència molt enriquidora, que els havia transportat de nou a la infantesa i que havien notat un gran benestar físic i sensorial. L’Hort de la Sínia ofereix aquesta activitat a qui ho desitgi.

Podeu consultar totes les activitats a www.hortdelasinia.com