Tarragona aposta pel fet casteller com a reclam turístic

La sisena edició del ‘Tarragona, Ciutat de Castells’ ampliarà el nombre d’exhibicions

Per . Actualitzat el

El Patronat de Turisme de Tarragona i les quatre colles castelleres de la ciutat potenciaran aquest estiu el fet casteller com a atractiu per al visitant. La sisena edició del ‘Tarragona, Ciutat de Castells’ ampliarà amb aquest objectiu el nombre d’exhibicions als carrers i reforçarà la promoció de la vivència castellera als locals de les colles.

Aquest any, les actuacions castelleres al voltant de la Catedral passen de 7 a 10 dimecres. L’èxit entre els turistes d’aquestes exhibicions ha fet que el PMTT i les colles hagin fet un esforç per omplir tots els dimecres de l’estiu i ampliar així l’oferta d’una activitat amb una excel·lent acollida de públic. Com a novetat, el 22 d’agost s’estrenaran els Nois de la Torre de Torredembarra com a colla convidada –la primera en la història del programa– a les exhibicions dels dimecres.

A més, des del Patronat Municipal de Turisme es reforça l’aposta per la comercialització de la vivència experiencial dels castells, amb una promoció més intensa dels assajos, un producte creat expressament per fer viure als visitants l’experiència castellera més autèntica.

La programació té lloc principalment durant els mesos de juliol, agost i setembre i finalitzarà amb la diada de l’Espiridió el 20 d’octubre, després d’un estiu en què, a més de les exhibicions, se sumen les 14 diades castelleres que acull la ciutat i aquest any s’hi afegeix el Concurs de Castells.

La iniciativa Tarragona, Ciutat de Castells va començar el 2013 des de Patronat Municipal de Turisme, com una activitat cultural d’interès turístic, amb la voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic a la ciutat i alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals com són els castells, representats per les quatre colles castelleres de la ciutat.

S’ha editat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès que recull totes les activitats d’aquesta 6a edició del “Tarragona, ciutat de castells” i que es pot trobar en els punts d’informació municipals i turístics.