Demanen que l’estadi d’atletisme de Campclar porti el nom de Natalia Rodríguez

S’engega una iniciativa ciutadana a través de la plataforma Charge.org

Per . Actualitzat el

Recentment s’ha posat en marxa la petició que el nou estadi d’atletisme de Campclar porti el nom de l’atleta tarragonina Natalia Rodríguez.  A través de la plataforma Carge.org, l’usuari Raúl R. S. reclama que «després dels XVIII Jocs Mediterranis 2018, tenim un estadi d’atletisme a Campclar, i una atleta reconeguda com és Natalia Rodríguez, la millor plusmarquista de 1.500 metres i migfondista. Què millor que un petit gran homenatge, i molt merescut, a tota la seva trajectòria esportiva, posant el nom de ‘Natalia Rodríguez’ a l’estadi?».

 

Biografia de Natalia Rodríguez

La seva especialitat és el mig fons i en l’actualitat és posseïdora de la plusmarca espanyola de 1500 m llisos, rècord establert el 28 d’agost de 2005 a Rieti amb un temps de 3: 59.51.1

Va ser sisena classificada en el Campionat Mundial d’Atletisme de 2005 celebrat a Hèlsinki, i va repetir el mateix resultat en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 en la prova de 1.500 m llisos, després d’haver estat mare. En els Campionats d’Europa en pista Coberta de Torí 2009 va aconseguir la medalla de plata en la prova de 1500 m llisos. El 30 de juny de 2014 es va desqualificar la que havia estat primera en aquesta cursa, la russa Anna Alminova per irregularitats en el seu passaport biològic, i la Natalia va ser Campiona d’Europa Indoor.

Al Mundial d’Atletisme de Berlín 2009 va creuar en primer lloc la meta a la final dels 1.500 m llisos, però va ser desqualificada posteriorment per un incident en el qual l’atleta etíop Gelete Burka va caure a falta de 200 metres per al final.

En el Campionat Mundial d’Atletisme en Pista Coberta de 2010 celebrat a Doha (Qatar) va aconseguir la medalla de plata en la prova de 1.500 metres amb un temps de 4: 08.30 per darrere de l’etíop Kalkidamn Gezahegne, el 14 de març de 2010.9 en el Campionat Europeu d’Atletisme de 2010 celebrat a Barcelona va aconseguir la medalla de bronze amb un temps de 4: 01.30 per darrere de Núria Fernández i Hind Dehiba, l’1 d’agost de 2010.

Al Mundial d’Atletisme de Daegu 2011 va aconseguir la medalla de bronze en 1500 metres, i aquesta va ser l’única medalla aconseguida per la delegació espanyola en aquest campionat.