Es recupera la processó de la Mare de Déu del Carme fins al Balcó del Mediterrani

Feia trenta anys que no es realitzava i tindrà lloc diumenge 15 de juliol, vigília de la festivitat

Per . Actualitzat el

La processó de la Mare de Déu del Carme tindrà lloc el diumenge 15 de juliol, coincidint amb la vigília del dia de la patrona de la gent del mar. La comitiva sortirà a les 20 hores de l’església del Carme al carrer Assalt, 11 i continuaran fins a arribar a la Rambla Nova, des d’on enfilarà fins al Balcó del Mediterrani en solemne processó. En arribar davant del mar, es beneiran les aigües del Mediterrani, com a representació de tots els oceans, en protecció als que hi treballen, així com en record dels difunts que descansen en les seves profunditats.

El prior del convent carmelità de Tarragona, Lean Jude Poulose, juntament amb els frares conventuals, Benny Manackaparambil i Stephen Dourav han convidat a la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió per a acompanyar amb la seva banda i confrares en l’organització de la processó.

Aquesta processó no se celebra des de fa uns 30 anys. El tancament complet del convent i l’església del Carme a Tarragona es va evitar gràcies a la cessió del convent per als Carmelites Descalços de la província de Manjummel (Índia). Antigament aquesta processó anava acompanyada per la Confraria del Carme, Els Terciaris de l’Orde del Carme, Arxiconfraria del Nen Jesús de Praga, la Pia Unió de Santa Teresina de l’Infant Jesús. I recorria la rambla Sant Carlos, el passeig de Santa Clara, la Rambla Nova i el carrer Assalt.

Aquesta setmana s’han celebrat novenes en commemoració del dia de la Mare de Déu del Carme, a l’església del carrer Assalt. Resta oberta invitació a totes aquelles persones que hi vulguin assistir.