Tot a punt per al 38è Festival Internacional de Música Pau Casals al Vendrell

El jove talent Bruno Philippe obre el certamen, que s’allargarà fins al 24 de juliol

Per . Actualitzat el

La 38a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals comença aquest divendres 13 de juliol al Vendrell amb una programació que s’allargarà fins al 24 de juliol i que girarà enguany entorn la temàtica “Casals i la Primera Guerra Mundial: l’inici de la lluita per la pau i la democràcia”.

Així doncs, l’Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, organitzen novament vuit concerts amb artistes tant de l’escena nacional com internacional per rendir homenatge i reivindicar els valors del gran violoncel·lista català.

La primera activitat prèvia al concert inaugural serà una projecció a l’aire lliure d’audiovisuals inèdits d’alguns concerts del mestre. «Pau Casals en imatges» tindrà lloc el 13 de juliol a les 22 hores a la plaça del Tívoli del Vendrell, projeccions que aniran acompanyades de l’actuació en directe del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell , i el 23 de juliol se n’oferirà un segon tast a l’Auditori del Tívoli, i les projeccions aniran acompanyades del violoncel·lista Pablo Ferrández, guanyador de la Beca Pau Casals 2012.

El concert inaugural d’enguany (14 de juliol) anirà a càrrec del tàndem format pels francesos Bruno Philippe (violoncel), Jérôme Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Una aposta pel talent jove actual que, sota el títol “Beethoven i la gran escola romàntica alemanya”, interpretarà un programa dedicat a Casals amb peces de Beethoven, Schubert, Schumann i Brahms.

El seguirà el virtuós músic anglès Steven Isserlis (16 de juliol), un dels violoncel·listes més destacats a nivell internacional, que actuarà al Festival acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i dirigits per Tomàs Grau, el seu director titular des de la seva fundació.

La violinista Amandine Beyer, serà present a la programació del Festival, igual que en la passada edició, acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti (17 de juliol). En el concert interpretaran peces de Couperin, Marais, Rebel i Rameau en un programa centrat en la temàtica de la La nostàlgia del segle de les llums.

Steven Isserlis fa doblet i repeteix sobre l’escenari de l’Auditori Pau Casals del Vendrell formant tàndem amb la pianista Connie Shih (18 de juliol). En el concert El violoncel en temps de guerra interpretaran peces de compositors de la talla de Bach, Schumann o Debussy.

L’organista de renom Gerhard Weinberger (19 de juliol) conduirà el concert Grandesa i serenitat de Bach en una localització diferent a la resta de concerts programats al Festival, l’església parroquial del Vendrell.

De l’escena nacional actual, actua al Festival el pianista de referència Javier Perianes (20 de juliol), que oferirà el concert Debussy i el seu amic Falla, on interpretarà peces dels dos compositors.

El programa d’enguany també acull una proposta de música i dansa: l’agrupació Ensemble Murtra posarà música a la coreografia de Maxime Thomas, interpretada per ell mateix i acompanyat per Antonin Monié i Ida Viikinoski (21 de juliol). El text de Charles-Ferdinand Ramuz amb música d’Igor Stravinsky, Història d’un soldat, comptarà amb la narració de Jaume Comas.

Tancarà l’edició d’enguany del Festival el també jove violoncel·lista Pablo Ferrández (24 de juliol) amb el concert Apoteosi final…. Aquest artista de projecció internacional pujarà a l’escenari acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Tomàs Grau.