Salou instal·la un doble punt de recàrrega per als vehicles elèctrics

A hores d’ara la recàrrega és gratuïta per a tots els usuaris a tots els carregadors que es troben a la via pública

Per . Actualitzat el

Salou ha posat en servei un doble punt de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics, el primer que es posa en marxa al municipi.

Es tracta d’un equip de càrrega semiràpida, en què podran carregar dos vehicles a la vegada, és un equip que disposa de 22 kW i té la capacitat de càrrega un vehicle del 0 al 100% en un temps d’entre 2 i 4 hores segons el vehicle. Per utilitzar aquest carregador caldrà disposar d’una targeta RFID per tal de que l’usuari de vehicle elèctric es pugui identificar i utilitzar el carregador. Aquesta es podrà sol·licitar a l’Ajuntament de Salou.

El carregador també es podrà utilitzar mitjançant les targetes RFID d’altres municipis que estiguin adherits a l’aliança dels municipis per l’interoperabilitat de l’Institut Català de l’Energia, com a municipis adherits trobem: Barcelona, Cambrils, Lleida, Reus, L’Hospitalet de l’Infant, Amposta, Tortosa, Vilafranca del Penedès, Sitges, etc. Pel que fa a les prestacions de càrrega el punt disposa de 2 connectors tipus 2, connector estàndard europeu específic per a vehicles elèctrics (principalment per a cotxes i furgonetes) i 2 endolls tipus Schuko (principalment per a motos, quadricicles i bicicletes).

A hores d’ara la recàrrega és gratuïta per a tots els usuaris i a tots els carregadors que es troben a la via pública. L’alcalde, Pere Granados, destacava que «és una acció per incentivar la mobilitat elèctrica, una acció per a descarbonitzar el planeta, imatge de municipi que respecta el medi ambient,  i per afavorir els vehicles elèctrics i híbrids que tenim a Salou, però també als turistes que ens visiten».

De fet, les ordenances fiscals vigents tenen presents les mesures de caire ambiental amb una bonificació del 100% de l’impost de circulació pels propietaris de vehicles elèctrics i també estan exempts del pagament de la zona blava, amb la voluntat d’aconseguir un menor impacte sobre el medi ambient i d’un 75% als que comptin amb vehicles híbrids; deixant de banda la bonificació que hi havia pels vehicles històrics, majors de 25 anys i més contaminants. Un cop hi ha aquest primer punt de recàrrega en marxa ja s’està planificant un segon grup que s’instal·larà al passeig Jaume I, a la zona de l’aparcament de la platja de Llevant.

El cost de la instal·lació ha estat de 20.825,25 € IVA inclòs.