Begoña Floría: «El Camp de Mart és un equipament vellet però no cau»

L’Ajuntament presenta el projecte de millora i reforma del Teatre Auditori del Camp de Mart, que començarà l’any que ve amb la substitució de l’envelat

Per . Actualitzat el

La consellera de Cultura, Begoña Floria, s’ha mostrat molt contundent a l’hora d’afirmar que el Camp de Mart és un espai on no hi ha cap perill per a la seguretat, tot just després de la publicació d’una informació que alertava del «col·lapse imminent» de l’estructura. Ho ha fet durant la presentació del projecte de reforma i millora del Teatre Auditori del Camp de Mart, que començarà el pròxim any amb un pressupost de 600.000 euros.

La consellera ha assegurat que fins que no ha tingut a les mans l’informe tècnic sobre l’estat de l’envelat i de l’estructura no ha pogut contrarestar cap de les informacions que han aparegut sobre aquesta qüestió. Aquest informe conclou que tant l’estructura de l’envelat com la fonamentació presenten un bon estat general de conservació i recomana revisar els canals de desguàs de l’aigua procedent de la coberta. Pel que fa a la tela de l’envelat, l’informe conclou que té una vida útil de 23 anys (recordem que es va instal·lar l’any 1993, per tant ja en té 25), però que presenta una resistència suficient per a l’ús que té actualment. Tot i això, com que està sotmès al pas del temps i a les incleències, és necessària la seva reposició.

Per això el consistori ha iniciat els tràmits per a la reforma i millora de l’equipament. El pressupost inicial per a les reformes que hi ha damunt la taula és de 600.000 euros i la substitució de l’envelat serà la primera actuació que es portarà a terme, inclosa en els pressupostos de 2019.

Respecte a les instal·lacions,  els resultats preliminars assenyalen que l’estructura horitzontal, els forjats de llosa de formigó armat, no pateixen deformacions; alguns elements estructurals verticals o pilars de formigó armat tenen patologies provocades per la humitat i, tot i que no es tem per l’estabilitat de l’estructura, caldrà fer actuacions de reforç. Pel que fa a l’estructura de formigó s’entén que és sobredimensionada i que, per tant, està estable, respecte a la fonamentació està suportada directament sobre un terreny natural de roca. A l’espera de l’informe final, la consellera ha explicat que les conclusions d’aquest estudi seran la base per elaborar un projecte per posar al dia el Teatre Auditori Camp de Mart.

Per tancar la polèmica que s’ha generat al voltant de l’equipament cultural, Floria ha assegurat que «la seguretat del Camp de Mart no ha estat mai en qüestió, és una llegenda urbana», i que el projecte de reforma es farà efectiu garantint la convivència amb les activitats programades.