Tres persones troben feina amb la I Llançadora Ocupacional de Tarragona

Va començar a funcionar el passat 16 de maig a l’antiga Tabacalera

Per . Actualitzat el

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca; el director de la Fundació Telefónica Catalunya, Joan Cruz, i el portaveu de la Fundació Santa Maria la Real, Jaime García Prado, han visitat aquest dijous la I Llançadora Ocupacional de la ciutat, posada en marxa amb el cofinançament del Fons Social Europeu. El programa es desenvolupa a les instal·lacions de Tarragona Impulsa, a l’antiga Tabacalera de la ciutat.

La llançadora va començar a funcionar el passat 16 de maig amb 20 persones desocupades, que han realitzat dinàmiques d’intel·ligència emocional i autoconeixement per focalitzar els seus objectius laborals i desenvolupar un pla d’acció per a la cerca de treball més complet, ajustat al perfil de l’usuari i a les necessitats actuals del teixit empresarial.

A més s’han dut a terme tallers pràctics de modernització del currículum i simulació d’entrevistes. Després de les primeres insercions laborals registrades, encara queden algunes places lliures per participar al programa, de caràcter voluntari i gratuït. Les persones interessades posen inscriure’s al web www.lanzaderasdeempleo.es.

La I Llançadora Ocupacional de Tarragona va començar a funcionar el 16 de maig com una estratègia público-privada en la lluita contra l’atur per ajudar les persones sense feina (dones i homes, d’edats compreses entre els 26 i els 56 anys; amb diferents nivells formatius i trajectòries professionals) a optimitzar la seva cerca de treball amb noves tècniques i eines d’orientació laboral, més ajustades al mercat laboral actual.

La tècnica que gestiona la Llançadora ha explicat que durant aquestes primeres setmanes han realitzat dinàmiques de construcció d’equip, així com d’autoconeixement i intel·ligència emocional perquè els integrants aprenguin a perfilar el seu objectiu professional i estableixin un pla d’acció detallat per a la seva cerca de feina.

Així mateix, s’han dut a terme activitats d’orientació laboral, com renovació i modernització de currículums, simulació d’entrevistes de feina, entrenament de noves tècniques de comunicació, marca personal i promoció professional que posteriorment han de permetre afrontar els processos de selecció amb major seguretat i confiança.


Treball per projectes

Per donar mostra de la seva proactivitat, diferents integrants de la llançadora han intervingut per explicar com s’han distribuït les funcions i han creat cinc projectes per fer que la seva cerca de feina sigui més organitzada, professional i eficaç. D’aquesta manera, mentre uns organitzen una base de dades amb els seus perfils professionals, altres busquen ofertes de feina, altres alimenten la seva pàgina web i perfils a les xarxes socials per aconseguir major visibilitat.

Des de l’Ajuntament de Tarragona, el conseller Francesc Roca ha assegurat que el programa Llançadora Ocupacional “permet millorar les competències i habilitats de les persones desocupades del territori i, gràcies a la col·laboració público-privada, s’alinea amb els projectes promoguts per Tarragona Impulsa amb l’objectiu prioritari de la millora de la qualificació i la inserció laboral del jovent”.


Primeres insercions

Fruit del treball col·lectiu i de l’esforç individual, tres integrants de la Llançadora ja han trobat feina en els àmbits de l’hoteleria i la logística. «S’ha de felicitar els companys que han aconseguit el seu objectiu professional i animar la resta de l’equip a seguir treballant colze a colze per reforçar competències transversals, elaborar el mapa d’ocupabilitat i el calendari de visites a empreses, que els permetrà disposar de noves oportunitats d’inserció», ha destacat Jaime García Prado.

«Animem més persones a inscriure’s a la Llançadora perquè és un programa d’orientació laboral innovador i eficaç. Els seus participants surten de la soledat de l’atur, recuperen la motivació, guanyen seguretat i confiança i tenen la possibilitat de posar-se en contacte directament amb empresaris i reclutadors. Els resultats, tant quantitatius com qualitatius, ens motiven a seguir apostant per aquest projecte que ofereix una oportunitat de millorar la seva ocupabilitat per inserir-se en el mercat laboral», ha assenyalat Joan Cruz.