Roda de Berà adquireix quatre nous desfibril·ladors

Per . Actualitzat el

En el cas d’una aturada cardíaca, el temps d’actuació és primordial, i amb aquesta premissa l’Ajuntament de Roda de Berà ha adquirit recentment quatre desfibril·ladors externs automàtics (DEA), que se sumen als dos que ja tenia.

Actualment, a Roda de Berà hi ha sis desfibril·ladors repartits en diferents edificis municipals: a l’Ajuntament, a les dependències de la Policia Local, a la Zona Esportiva Eixample Residencial, al Poliesportiu, al Camp de Futbol Municipal i un a Protecció Civil, el qual desplacen cada cop que fan un servei. Segons la regidora de Sanitat, Isabel Mondéjar, dins del pressupost d’aquest any en curs hi ha la intenció d’adquirir-ne dos més que se situarien a la zona costanera.
L’ús del desfibril·lador no és difícil, però pot ser molt més efectiu i ràpid si es coneix bé el seu funcionament. Per aquest motiu l’Ajuntament ha ofert a treballadors i a entitats del municipi unes jornades explicatives per a la seva utilització.
Els cursos, subvencionats per l’Ajuntament i d’una durada aproximada de quatre hores cadascun, s’han dut a terme durant 4 dies: el 13 i el 20 de juny, adreçats a membres de la Policia Local; i els dies 28 i 29 de juny per a membres d’associacions i entitats. En total, més d’una quarantena de persones s’han format per saber utilitzar el DEA correctament en cas d’emergència.