Comença el 28è Concurs de Focs de Tarragona

Del 4 al 7 de juliol el cel de Tarragona es tornarà a il·luminar amb els espectacles de llum i so de quatre reconegudes pirotècnies

Per . Actualitzat el

Avui dimecres, 4 de juliol, arrenca la 28a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Fins al pròxim 7 de juliol 4 pirotècnies il·luminaran el cel a la platja del Miracle.

Enguany s’han presentat 13 propostes i les escollides han estat: Pirotècnia Poleggi d’Itàlia, Pirotècnia Tomàs de Castelló, Pirotècnia Xaraiva d’Ourense i la Pirotècnia del Mediterraneo de Valencia.  Juntament amb els quatres dies de concurs, s’ha organitzat la segona jornada formativa Vora els focs de Tarragona, pensada per fomentar la cultura al voltant dels focs artificials i que consistirà en una taula rodona d’experiències organitzatives de festivals i concursos de focs.
Per als que no puguin assistir als focs, TAC 12 oferirà en directe totes les jornades del Concurs amb unes retransmissions de caràcter divulgatiu que comptaran amb veus d’especialistes i del públic present a la platja del Miracle.
L’ordre d’actuació de les pirotècnies participants es va realitzar per sorteig i l’ordre és:
Dimecres 4 de juliol
PIROTECNIA TOMÀS
Benicarló (Castelló)

Dijous 5 de juliol
PIROTECNIA XARAIVA
Albarellos-Monterrey (Ourense)

Divendres 6 de juliol
PIROTECNIA POLEGGI
Canepine (Itàlia)

Dissabte 7 de juliol
PIROTECNIA DEL
MEDITERRANEO
Vilamarxant (València)

Els focs no es podran veure des de la passarel·la del Miracle

La passarel·la del Port quedarà tancada per motius de seguretat de les 21 h a les 23,45h els dies 4, 5, 6 i 7 de juliol. Amb motiu del 28è Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona es realitzaran diversos talls de trànsit a la zona portuària els dies 4, 5, 6 i 7 de juliol. Per motius de seguretat, la Passarel·la del Port quedarà tancada durant els focs:

· 19 hores: el trànsit rodat en direcció a les platges quedarà tancat a l’alçada de la rotonda del rellotge.
· 21 hores: es tancarà la Passarel·la del Port per motius de seguretat.
· 22 hores: es tancarà l’accés a platges i escullera a l’alçada del Moll de Costa.
· 22:45 åhores: la circulació al Moll de Costa serà d’un únic sentit direcció Serrallo, Pere Martell i Independència.
· 23:45 hores: es preveu que la circulació a la zona portuària quedi totalment normalitzada.
Els associats del port esportiu podran accedir-hi, prèvia identificació, fins a les 22 hores. Es podrà accedir a les instal·lacions de Port Tarraco sense problemes. L’accés a l’interior del Port es podrà fer per l’Eix Transversal.
Es recomana no baixar amb vehicle a la zona de platges i escullera. Un cop acabats els focs i per motius de seguretat, els vehicles estacionats no podran circular fins que els vianants hagin evacuat la zona.

Els Sopars sota els focs celebren la novena edició

El dimarts 3 de juliol va arrencar la 9a edició de Sopars sota els Focs, l’activitat gastronòmica organitzada per l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) conjuntament amb el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.
El Passeig de les Palmeres és l’escenari on els restaurants Quim Quima, Racó de l’Abat i Punt i a part ofereixen les seves propostes gastronòmiques del 3 al 7 de juliol a un preu de 6€ el plat i 5€ en el cas de les postres.
Tàrtar de vedella, fideus arrossejats o brandada de bacallà són alguns dels plats que aniran acompanyats dels vins d’Adernats Vinícola de Nulles, el cava de Vilarnau i d’una àmplia carta de cerveses Estrella Damm.
Amb capacitat per a 900 persones, el passeig de Les Palmeres es convertirà en un espai gastronòmic on el caràcter mediterrani i tarragoní seran, juntament amb la gastronomia, els protagonistes. Eva Roca, presidenta de l’ARPA ha destacat que «Sopars sota els focs s’ha convertit en una cita estiuenca a la ciutat i que apropa la gastronomia de qualitat a totes i tots a través d’un preu assequible i un entorn idíl·lic».