De tot menys públic

Per . Actualitzat el

Estic amoïnat per les polèmiques i la (mala) organització dels Jocs Mediterranis. M’havia compromès amb el regidor comissionat del Tarragona 2018 que deixaríem passar l’esdeveniment per fer balanç i alguna valoració personal. La idea era contribuir a exhibir l’orgull tarragoní. Però davant les successives anècdotes resulta impossible evitar les lamentacions. Ara és quan ens qüestionem si tot aquest desgavell no es podria haver previst i evitat. Feia mesos que els periodistes oloràvem que aquests Jocs no serien els millors de la història, per més que ho digués l’alcalde Ballesteros. Ell repetia que eren els Jocs dels rècords. I començo a pensar que tenia raó. Potser ningú ens superarà en improvisació. Feia temps que érem i eren conscients que la ciutadania no hi estava engrescada. No s’ha tingut en compte els ciutadans. Tot s’ha fet amb unes directrius equivocades. I ho diu algú que no té ni idea d’esdeveniments olímpics. Però saltava a la vista. L’ombra del desastre s’ha deixat veure en més d’una ocasió, però el comitè organitzador es mantenia aïllat en una bombolla irreal, on els de sempre els reien les gràcies. També és cert que la presumpta mala relació entre Javier Villamayor i el director general dels Jocs, imposat per Madrid, hi podria tenir molt a veure. Les males llengües diuen que fa temps que no es parlen i que cadascú va a la seva. Entenc que hi hagi detalls incontrolables, però no accepto aquest desgavell generalitzat. El comitè organitzador, per tossuderia o per motius que no venen al cas, no va voler assessorar-se. Va pensar que organitzar els Jocs era bufar i fer bombolles. Això sí, es van fer viatges a punta pala i es va convidar els membres del COJM a visitar Tarragona a ‘tuti ple’. Ja veiem que de poc han servit tantes reunions. Sort que els voluntaris estan per la labor i fan molt més del que els tocaria.
També és una llàstima haver polititzat uns Jocs que haurien d’haver estat, per a Tarragona, una finestra al món. Estic amoïnat pel que pugui passar diumenge que ve amb la cerimònia de cloenda. Si fem un cop d’ull per la pàgina de Ticketmaster podem deduir que l’estadi no s’omplirà. No podem oblidar que hi ha Mundial de Futbol i que Espanya juga el mateix diumenge a la tarda. Però fins diumenge encara plourà molt i s’escriurà moltíssim. D’aquests jocs, malauradament, es pot esperar de tot, menys públic. Potser ara és el moment de convidar els membres de l’antiga Candidatura Tarragona 2017, els quals, ens agradi o no, van aconseguir que Tarragona organitzés aquests jocs. Tenim cinc dies per reconduir la situació i fer alguna autocrítica. Ja deia la meva àvia que no es pot rebre allò que mai no hem donat. Ja m’enteneu, oi?