Un treballador dels Jocs begut atropella un nen de 5 anys

El menor està ingressat a la UCI en estat greu

Per . Actualitzat el

Aquesta matinada sobre les 23:45 ha tingut lloc al Passeig Miramar de Salou un accident de trànsit on s’ha vist implicat un vehicle de l’organització dels Jocs Mediterranis conduït, segons ha informat l’organització de l’esdeveniment esportiu, «per un treballador d’una empresa externa proveïdora de serveis, aliena al personal de l’organització i a l’estructura directa del Comitè Organitzador».

Arran de l’accident un nen de 5 anys de nacionalitat irlandesa ha resultat ferit i ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. El menor es troba ingressat a la UCI, en estat greu, però evoluciona favorablement.

El Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis apunta que «en el moment de l’accident el conductor es trobava fora del seu horari laboral i va donar positiu en el control d’alcoholèmia». En un primer moment, el vehicle es va donar a la fuga, però el conductor es va presentar posteriorment a dependències policials. L’empresa a la qual pertanyia el treballador l’ha apartat de tota activitat de forma immediata, pendent de les actuacions policials.

El Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis «lamenta profundament els fets i es posa a disposició de la família i de totes les parts implicades».

La CUP sol·licita una Junta de Portaveus extraordinària per demanar explicacions a Ballesteros

La CUP de Tarragona ha sol·licitat aquest matí la celebració d’una Junta de Portaveus extraordinària arran dels fets ocorreguts ahir a la nit a Salou. Des de la formació s’ha considerat que calia esclarir urgentment aquestes informacions i s’ha demanat a l’alcalde Ballesteros que convoqui els portaveus dels diversos grups municipals per aportar tota la informació que tingui sobre el cas.

Des de la CUP es plantegen una sèrie de preguntes que Ballesteros hauria d’adreçar el més aviat possible, com per exemple quina és l’empresa en qüestió, de quina manera va seleccionar el personal, quina fiscalització s’ha fet del servei que està prestant o quin accés tenen els treballadors als mitjans emprats per prestar-lo –és a dir, com és que aquesta persona estava fent ús del vehicle amb el logo dels Jocs fora del seu horari laboral.

La formació independentista, opositora a la celebració dels Jocs Mediterranis des de fa anys, ha denunciat reiteradament que des del govern i els responsables polítics de l’esdeveniment no s’ha estat transparent en quant a la informació que se’ls demanava. Consideren, però, que aquest és un cas molt greu que s’ha de tractar amb el màxim rigor i transparència i per això esperen que l’alcalde accepti la seva petició de convocar una Junta de Portaveus, malgrat encara no els ha contestat la sol·licitud.

A més a més, la formació confia que, en el benentès que aquesta Junta de Portaveus es pugui celebrar, també es doni l’oportunitat per esvair totes els incerteses al voltant dels successives situacions que han posat de manifest la mala organització dels Jocs (medalles, himnes olímpics, horaris, àrbitres) a banda de resoldre la polèmica sobre les entrades.