La Flama del Canigó encén la foguera a Roda de Bera

Per . Actualitzat el

Un any més, com ve succeint des de finals de la dècada dels 60, la Flama del Canigó va arribar el passat 23 de juny a Roda de Berà, revetlla de Sant Joan. En els seus inicis, era el Grup Sardanista l’encarregat de fer-la arribar a Roda, però el Ball de Diables va agafar el relleu quan es va crear com a associació a Roda de Berà.

Puntualment a les 8 del vespre va arribar la Flama a la plaça de la Sardana, on hi havia una foguera preparada per ser encesa amb el foc del Canigó. L’alcalde, Pere Virgili, estava present a la plaça acompanyat per Teresa Ferré, regidora de Cultura i presidenta del Grup Sardanista; els regidors Manel González, Isabel Mondéjar i José Ibort, i Adela Jornet, membre del Grup Sardanista.

Un cop encesa la foguera, Octavi Formatjer va ser l’encarregat de fer lectura del missatge de la Flama del Canigó, i tot seguit es van ballar un parell de sardanes. Per posar punt final, el Ball de Diables va fer una petita actuació i, finalment, tots els assistents van ser obsequiats amb coca de revetlla i moscatell.