«No ens foragitaran de casa nostra»

Torra confirma que assistirà a la inaguaració dels Jocs Tarragona 2018

Per . Actualitzat el

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha comparegut davant dels mitjans per anunciar que assistirà a la inauguració dels Jocs Mediterranis d’aquest divendres tot i la presència del rei d’Espanya i per dessitjar als tarragonins i tarragonines que «celebreu en pau els que segur seran els millors Jocs Mediterranis de la història».

Amb tot, Torra ha anunciat que «aquest Govern no assistirà a actes organitzats per la monarquia espanyola ni se’l convidarà». A banda, Torra renúncia a la vicepresidència de la Fundació Princesa d’Astúries. El president ha dit «avui seré als Jocs de Tarragona perquè els hem fet nosaltres» i ha recordat que «sense el Govern de Catalunya els Jocs del Mediterrani no s’haurien fet».  A banda, a tingut unes paraules pel batlle de la ciutat agraint-li «haver fet possibles els Jocs».

La presència del Borbó a Tarragona també ha enfadat a part de la societat. Els CDR han convocat una manifestació a la ITV de la ciutat (17.00) i recomanen de dur cassoles i roba de recanvi de color. Per la seva banda, l’ANC ha convocat una marxa a les 18.30 al parc de l’Amfiteatre.