Inaugurats els Jocs Mediterranis Tarragona 2018

El Nou Estadi no s’omple per la cerimònia inaugural, força espectacular però sense referències explícites a la cultura i la tradició de la ciutat de Tarragona i les seves comarques

Per . Actualitzat el

Més de 9.000 persones, segons l’organització, s’han citat a les grades del Nou Estadi de Tarragona aquest vespre en la inauguració dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018. El cert, però, és que el complex no s’ha omplert ni de lluny.

Presidit pel Rei Felip VI, la llotja principal ha comptat també amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez; el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, entre altres representants institucionals.

L’espectacle, realitzat per l’empresa FOCUS, ha tingut com a eix argumental la barreja de cultures personificada en el Mar Mediterrani i l’històric passat cultural de Tarragona que, a través de la pedra i l’aigua, han evocat la Tarraco Romana.

Les 26 delegacions han desfilat pel Nou Estadi acompanyades de ballarines que sostenien un bol d’aigua i l’abocaven sobre una gran pila en forma de mans, simbolitzant la unió dels pobles del Mediterrani, mar entre les terres. Grècia, primer país en organitzar uns jocs, ha obert una desfilada que ha tancat Espanya -amb Mireia Belmonte d’abanderada- com a país amfitrió de l’esdeveniment.

Amar Addadi i l’alcalde Ballesteros han realitzat els discursos protocol·laris en els quals han destacat els valors de l’esport com a nexe unitari entre cultures. Per la seva part, Lydia Valentín, campiona del món d’halterofília, ha estat l’escollida per realitzar el jurament dels esportistes.

La cantant cubana Lucrecia i el barceloní Antonio Orozco, així com la soprano Begoña Alberdi, han posat la nota musical durant una nit en què la pau, la cohesió i l’agermanament ha estat el missatge principal i fil conductor de la cerimònia.

A més del públic general, l’acte ha comptat també amb la participació de 800 voluntaris, 2500 atletes i més de 200 periodistes acreditats (dels quals una vuitantena internacionals) i ha estat retransmès en directe per TV3, Teledeporte i Tac12 (Xarxa de Televisions Locals de Catalunya).